Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi kapsamında, Sivas'ta "Filistin ve Çocuk" temalı bir etkinlik düzenlendi. Başöğretmen Atatürk Ortaokulu'nda gerçekleşen etkinlikte, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Medeniyetimizin Keşfi Kudüs" sunumu gerçekleştirildi.
Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sunumda, katılımcı gençlere Kudüs'ün tarihi, kültürü ve önemi hakkında bilgi verildi. Sunumda, Kudüs'ün sadece coğrafi bir konumdan öte, tarihimizdeki derin izleri ve kültürel zenginlikleri vurgulandı. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kutsal ve bereketli toprakların, günümüzdeki önemi üzerinde durularak, geçmişle gelecek arasındaki köprü kuruldu.
Gündem değerlendirmesi ise etkinliğin bir diğer önemli ayağını oluşturdu. Filistin ve çocuklarla ilgili güncel konular ele alınarak, katılımcılara dünya meselelerine dair daha derin bir bakış açısı kazandırıldı.
Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, "ÇEDES projesi kapsamında düzenlediğimiz bu etkinlikte, gençlerimize Kudüs'ün tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak istedik. Ayrıca, Filistin ve çocuklarla ilgili güncel gelişmeleri de ele alarak, katılımcıların dünya meselelerine dair farkındalığını artırmayı hedefledik. Bu tür etkinlikleri daha sık düzenleyerek, gençlerimizi daha bilinçli bireyler olarak yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.