reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Sivas'ta Eğitim Gündemi: İkinci Dönem Başı Değerlendirmesi

Sivas'ta Eğitim Gündemi: İkinci Dönem Başı Değerlendirmesi

Sivas'ta 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci Dönem Başı Merkez Okul/Kurum Müdürleri Toplantısı, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Milli Eğitim Müdürü Necati Yener'in ev sahipliği yaptığı toplantıya İl Eğitim Müfettişleri Başkanı Osman Güler, kurum idarecileri ve il merkezinde bulunan okul/kurum müdürleri katıldı.

MUHABİR: Nusret Sarıbek

Sivas'ta 2023- 2024 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci Dönem Başı Merkez Okul/Kurum Müdürleri Toplantısı, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Milli Eğitim Müdürü Necati Yener'in ev sahipliği yaptığı toplantıya İl Eğitim Müfettişleri Başkanı Osman Güler, kurum idarecileri ve il merkezinde bulunan okul/kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı sene başı değerlendirme toplantısında alınan kararlar ve bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Okul Güvenliği ve Estetiği Ön Planda:

Yener, okul güvenliği ve estetiği konusunda önemli çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini vurguladı. "Çocuklarımızın güvenliği bizim için çok önemli. Hiçbir çocuğumuzun okul saatleri içerisinde okul ortamından çıkmasını uygun görmüyoruz. Onların dışarıdan gelebilecek herhangi bir olumsuzluğa maruz kalmalarını istemiyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin okulda kalmalarını sağlayacak çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

MİRAS Projesi ile Akademik Başarıyı Artırmak:

YKS ve LGS hazırlık sürecinin öğrenciler açsından verimli bir şekilde geçmesi gerektiğini belirten Yener, Valiliğimiz himayesinde hayata geçirdiğimiz MİRAS Projemiz kapsamında akademik başarıyı artırmaya yönelik birçok çalışma ve proje yürütüyoruz. Öğrencilerin sınavlara yönelik bakış açılarının değişmesi ve akademik anlamda kendilerini geliştirmeleri için MİRAS Projesi önemli bir çalışma." dedi.

Gündem Maddeleri ve Değerlendirmeler:

Yener'in konuşmasının ardından gündem maddeleri üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda zümre ve kurul toplantıları ile zümreler arası işbirliğinin sağlanması, il- ilçe düzeyinde yapılan merkezi ve mahalli ortak sınavlar, öğrenci başarısının artırılmasına yönelik alınacak tedbirler, ilimizde yürütülen projeler, okul güvenliği ve estetiği çalışmaları, sosyal sorumluluk ve değerler eğitimi çalışmaları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler" gündem maddeleri üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

Soru, Görüş ve Öneriler:

Toplantının son bölümünde müdür yardımcıları ve şube müdürleri de sorumluluk alanları ile ilgili okul müdürlerine bilgilendirmelerde bulunurken okul müdürleri ise soru, görüş ve önerileri dile getirdi.

Sivas'ta eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi, yoğun bir çalışma temposu ile başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, okul müdürleri ve öğretmenler, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini desteklemek için özverili bir şekilde çalışıyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...