Sivaslı çocuklar, Dünya Şehit Çocuklar Günü'nü idrak ve ihya etmek için bir araya geldi.
Bir grup bağımsız hanımın öncülüğünde düzenlenen ve bazı STK'ların da destek verdiği program, 23 Aralık Dünya Şehit Çocuklar Günü'nde gerçekleştirildi. Program, 200'e yakın çocuk ve annenin katılımı ile gerçekleşti. Neredeyse tamamı çocukların katılımıyla hazırlanan program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Çocuk korosunun Filistin ile ilgili söylediği ezgiler ve marşlara tüm salon eşlik etti. Şiirler, masallar/ hikaye dinletileri, boyama etkinlikleri, çocukların Filistin direniş dansını hep birlikte yapmaları ile devam eden program, katılımcı bir çocuğun Filistin için yaptığı dua ile sona erdi.
Programa katılan çocuklara Filistin'in sembolü olan karpuz temalı kurabiye, ev yapımı vişne suyu, Kudüs rozeti ve Rim Masalı'nın çıktısı hediye edildi.
Programa katılan anneler, Filistin direnişine buradan destek veren böylesi güzel bir program için programı düzenleyenlere teşekkür etti. / Murat Kurt








