reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Sivas'ta Çocuklardan Filistin'e Destek Yürüyüşü: Çocuklar Meydanda Zafer Yakındır

Sivas'ta Çocuklardan Filistin'e Destek Yürüyüşü: Çocuklar Meydanda Zafer Yakındır

Sivas'ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sivas Şubesi ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Sivas Temsilciliği koordinesi ile Yaz-Et Kurs öğrencileri Filistin'de katliam yapan İsrail'e tepki göstererek Gazze’li kardeşleri için yürüyüş yaptı. Sivas Devlet Hastanesi önünden başlayan ve Sivas Kent Meydanı Kale Camii önüne kadar süren yürüyüşte çocuklar “Çocuklar meydanda zafer yakındadır” sloganları attı.

MUHABİR: Musaattin Oflaz

Sivas’ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından Filistin'de katliam yapan İsrail'e tepki göstermek amacıyla Sivas Devlet Hastanesi önünden Kent Meydanı Kale Camii önüne kadar yürüyüş düzenlendi. Sivaslıların, Yaz-Et Kurs öğrencileri ve çocukların katılımı ile düzenlenen yürüyüşte İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlar protesto edildi.

Burada düzenlenen basın açıklamasında konuşan Yaz-Et Kurs öğrenci temsilcisi;

“Çocuklar olarak burada toplandık. Oyun oynamak için değil oyunu bozmak için buradayız. Bizim ellerimiz kalem tutarken o mazlum çocukların elleri annelerinin babalarının parçalanmış bedenlerini tutmasın diye Gazzeli çocukların elleri parçalanmasın diye Gazzeli çocuklara Türkiye’nin anne babaları destek olsun diye bugün burada diyoruz ki çocuklar farkında zafer yakındadır. İsrail’in koruyucusu Amerika’nın Türkiye’de bulunan üslerini istemiyoruz. Ey büyüklerim, ey yöneticilerim biz ülke olarak bu vebale ortak olamayız. Orada yaşayanlar sizin çocuklarınız olsa elinizden geleni yapmaz mıydınız? Çocuklarınız ölürken hesap yapar mıydınız? Bakın biz çocuklar bile haykırıyoruz. Çocuklar meydanda zafer yakındadır. Şimdi oyun zamanı. Bu oyunda alışveriş yaparken paralarımız hiçbir zaman zalimlere gitmeyecek. Bu oyunda İsrail’i çok seven Amerika oyun oynaması için kendi bahçesinde bir yer verecek. Bu oyunda ümmetin çocukları Mescid-i Aksa’nın bahçesinde özgürce oynayacak. Bu oyunda oyun yok oyunu bozmak var. Şimdi biz çocuklar haykırıyoruz ki ‘Biz oyuna değil biz bu oyunu bozmaya geldik.’”

ifadelerine yer verdi. / Seher Kavak

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...