reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Sivas’ta 6 bin 144 hayvana kimlik

Sivas’ta 6 bin 144 hayvana kimlik

Sivas Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde 4 bin 241 kedi ve bin 903 köpeğe çip uygulaması yapılarak hayvanların kimliklendirilmesi sağlandı.

MUHABİR: Nusret Sarıbek

26/02/2018 tarihli ve 30344 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmelik kapsamında Sivas Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde 4 bin 241 kedi ve bin 903 köpeğe çip uygulaması yapılarak hayvanların kimliklendirilmesi sağlandı.

31 Aralık 2022 tarihine kadar hayvan sahiplerinden alınan beyannameler doğrultusunda beyan sahiplerine, hayvanlarını mesai saatleri içerisinde istedikleri zaman İl Müdürlüğünde kimliklendirebilecekleri SMS yoluyla bildirilmiştir.

Kurumdan yapılan açıklamada,

“Müdürlüğümüzde kedi ve köpek cinsi hayvanlara çip uygulaması ve kimliklendirme çalışması yapılmaya devam etmektedir. Evcil hayvan sahiplerinin İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri halinde mikroçip uygulaması ve kayıt işlemi herhangi bir cezai işlem uygulanmadan tamamlanabilecektir. Hayvan sahiplerimiz, mesai saatleri içerisinde istedikleri zaman evcil hayvanlarını kimliklendirmek için İl Müdürlüğümüzde başvurabilirler”

denildi. /Nusret Sarıbek/ 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...