reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Sivaslılar hayat kolaylaşıyor! Sayılı gün kaldı üstelik ücretsiz!

Sivaslılar hayat kolaylaşıyor! Sayılı gün kaldı üstelik ücretsiz!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili, “31 Aralık’a kadar Resmi Gazete’de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız” dedi.

KAYNAK: İHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine Toplantısı öncesinde soruları yanıtladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun gelecek hafta ilk toplantısını yapacağını hatırlatan Işıkhan, "Pazartesi süreci başlatacağız, komisyonlarla bürokratlarımız çalışıyor. Neticelenince de sizinle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

“RESMİ GAZETE’DE YAYIMLAMAK ZORUNDAYIZ”

Sivaslıları da ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin ne zaman sonuçlanacağı konusunda Bakan Işıkhan, “Komisyonun çalışmasına bağlı. Teknik çalışmalar yapılıyor. Biliyorsunuz bakanlıklardan temsilciler geliyor. Erken bitirilmesi konusunda onların çalışmaları bize şekil verecek. Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti 31 Aralık’a kadar Resmi Gazete’de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor. Pazartesi TÜRK-İŞ ve TİSK başkanımızla bir açılışımız olacak” dedi.

Süreci Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiğini ifade eden Işıkhan, “İlkemiz her zamanki gibi, siz de biliyorsunuz çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek” diye konuştu.

“TEK ZAM OLACAK”

İşveren desteğiyle ilgili de Bakan Işıkhan, konunun komisyonda değerlendirileceğini söyledi. Gelecek yıldı asgari ücrete ara zam olmayacağını yineleyen Işıkhan, “Tek zam olacak. Çünkü yönetmeliğimizde de öyle. Asgari Ücret Yönetmeliğimizde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, örneğin deprem gibi. Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...