reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Sivaslı Öğrenci, Şiir Yarışmasında Kazandığı Ödülü Filistin'e Bağışladı

Sivaslı Öğrenci, Şiir Yarışmasında Kazandığı Ödülü Filistin'e Bağışladı

Sivas'ta 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolaysıyla düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Feyzanur Türk, kazandığı 3 bin TL para ödülünü Filistin'e bağışladı.

KAYNAK: İHA

Sivas’ta 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolaysıyla ortaokul öğrencileri arasında yapılan şiir yarışmasında, yazdığı şiirle il birincisi olan Ülkü İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Feyzanur Türk, kazandığı 3 bin TL para ödülünü Filistin’e bağışladı.

Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklal Marşı yazdığı için kazandığı ödülü almayarak bağışladığını öğrenen ve bundan çok etkilenen Türk,

“Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’ndan kazandığı ödülü almayarak bağışladığını öğrendim, bu olay beni çok etkiledi. Ben de kendime söz verdim. ‘ Eğer 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolaysıyla hazırlanan yarışmada yazacağım şiir birinci gelirse bende kazanacağım ödülü Filistin’e bağışlayacağım’ dedim ve yarışmada şiirim birinci seçildi. Çok mutlu oldum. Ödülümü alır almaz, ailemle birlikte para ödülümü Filistin’e bağışlamak üzere İl Müftülüğüne geldik”

diye konuştu.

“Sahip olunan bu ruh Allah’ın izniyle Gazze’deki zulmü bitirecektir”

Duyarlı davranışından dolayı Türk’ü tebrik eden İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya;

“Mehmet Âkif Ersoy, İstiklal Marşı için verilen 500 lira ödülü almayarak Hilal-i Ahmer bünyesinde, kadın ve çocuklara iş öğreten ve cepheye elbise diken Dar’ül Mesai Vakfına bağışladı. Feyzanur kızımız da bunu örnek alarak yazdığı şiirden kazandığı 3 bin TL ödülü almayıp Filistin’de zor günler yaşayan kardeşlerine gönderilmek üzere müftülüğümüze geldi. Bu örnek davranışı ve ince düşüncesi bizleri çok duygulandırdı. Sahip olunan bu ruh Allah’ın izniyle Gazze’deki zulmü bitirecektir”

ifadelerini kullandı.

Müftü Altunkaya, bağışı Filistin’e gönderilmek üzere teslim alarak makbuzu Türk’e teslim etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...