reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Sivaslı Çiftçiyi Don Vurdu! CHP İl Başkanından Erteleme Talebi Geldi

Sivaslı Çiftçiyi Don Vurdu! CHP İl Başkanından Erteleme Talebi Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanı Abdulvahapgazi Doğan, zirain dondan etkilenen çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Sivas’ta büyük kayıplar yaşandığını söyleyen Doğan, Ziraat Bankası ve diğer tüm bankaların, çiftçilerin mevcut kredi borçlarını faizsiz ertelemesi gerektiğini dile getirdi.

MUHABİR: Musaattin Oflaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanı Abdulvahapgazi Doğan, kentte etkili olan zirai donun çiftçileri olumsuz etkilediğini söyledi.

Doğan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında çiftçilere destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Doğan,

“Sivas genelinde özellikle gece saatlerinde eksi derecelere kadar düşen hava sıcaklıkları, meyve ağaçlarının çiçek açma dönemine denk gelmesi sebebiyle tarımda büyük zararlara yol açmıştır. Gürün, Koyulhisar, Suşehri, Gölova, Akıncılar ve Kangal ilçelerimiz başta olmak üzere il genelindeki meyve bahçelerinde %80 ile %100 arasında ürün kayıpları yaşanmıştır. Bu durum; başta kayısı, kiraz, vişne, badem, elma, ceviz ve armut olmak üzere pek çok meyve üreticimizi doğrudan etkilemiş, birçok çiftçimiz ağır ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalmıştır. Üretimin sürdürülebilirliği ve çiftçimizin ayakta kalabilmesi için acil destek şarttır. Bu doğrultuda Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere tüm kamu kurumlarını, zarar gören üreticilerimiz için ek destek paketleri açıklamaya davet ediyoruz. Ziraat Bankası ve diğer tüm bankaların, çiftçilerimizin mevcut kredi borçlarını faizsiz ertelemesi gerekmektedir. Tarım sigortası sistemi TARSİM’in, bu olağanüstü durumu göz önünde bulundurarak daha hassas ve yapıcı bir değerlendirme yapmasını bekliyoruz”

dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak emeğiyle toprağı işleyen tüm çiftçilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Doğan,

“Sivas’ımızın bereketli topraklarında üretimin yeniden yeşermesi için gereken tüm adımların atılması adına sürecin takipçisi olacağız. Tüm üreticilerimize ve çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu zorlu süreçte dayanışma içinde olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz”

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...