reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Sivas’ın O İlçesindeki su, şifa dağıtıyor

Sivas’ın O İlçesindeki su, şifa dağıtıyor

Sivas'ın Akıncılar İlçesi’nde şifalı olduğuna inanılan suyun sosyal medyada gündeme gelmesi ile birlikte vatandaşlar adeta bölgeye akın ediyor.

Sivas merkeze 151 kilometre uzaklıkta bulunan Akıncılar İlçesi Doğantepe Köyünde erenlerden olduğu düşünülen Bahattinşeyh Türbesi yakınında ki suyun şifalı olduğu ve birçok hastalığa iyi geldiğine inanılıyor.

Şifalı olduğuna inanılan edilen suyun kısa süre önce sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından vatandaşlar bölgeye akın ediyor.

Suyun konuşma bozukluğu dahil bir çok rahatsızlığı tedavi ettiğini dile getiren köy sakinlerinden biri, “Buraya gelip abdest alıyorlar, duş alıyorlar, adından yukarı da bulunan türbeyi ziyaret ediyorlar.

Su, kaplıca suyu olduğu için kükürtlü. Suya eliniz değdiği anda bir farklılık hemen hissediyorsunuz Buraya çevre illerden sık sık ziyarete geliyorlar” dedi.

Yigidolog isimli bir sosyal medya kullanıcı ise paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Tecrübe ile sabit. Bizzat yaşadım. 'S'lere 'T' diyen bir çocuk için burayı önerdiler.

Götürdük, bu suyun altında güzelce çimdirdik. İki yudum da içirdik. Dönüşte arabada 'Mıtır' diyen çocuk 'Mısır' dedi. O sorundan kurtulduk elhamdülillah. Böyle manevi atmosferli ve şifa membaı burası”dedi. / Songül Kepenek

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...