reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Sivas'ın Ekonomik Cenneti: Yıldız Dağı Kayak Merkezi Hafta Sonu Kaçamağı için İdeal Bir Durak

Sivas'ın Ekonomik Cenneti: Yıldız Dağı Kayak Merkezi Hafta Sonu Kaçamağı için İdeal Bir Durak

Sivas’ta bulunan ve Türkiye’nin en ekonomik kayak merkezi olan Yıldız Dağı Kayak Merkezi hafta sonunu değerlendirmek isteyenlerin akınını uğradı. Türkiye'nin en ekonomik kayak merkezi olan Yıldız Dağı Kayak Merkezi, hafta sonunu değerlendirmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi haline geldi. Sivas'ın eşsiz doğası ve bütçe dostu fiyatlarıyla, kayak tutkunlarını cezbediyor.

KAYNAK: İHA

Sivas kent merkezine 58 kilometre uzaklıkta bulunan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatıyor. Kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu kayak merkezi hafta sonunu fırsat bilen kayak severlerle adeta doldu taştı.

Özellikle çevre illerden kayak merkezine gelen kayak severlerden kimileri kızakla kayarken kimileri ise profesyonel pistlerde snowboard, yaparak gönüllerince eğlendi. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’te kayak merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa Buruciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun, Vali Yardımcısı Şakir Öner Öztürk ve İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş da katıldı.

Buruciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun, kayak tesisi hakkında bilgiler verdikten sonra Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’te kış turizmi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vali Şimşek yaptığı açıklamada Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nin cazibesinin her geçen gün arttığını ifade ederek,

“Kayak sezonumuz başladı. Şuanda yüzde yüz doluluk oranındayız. Tüm otellerimiz dolu durumda tam kapasiteyle sezonu açmış durumdayız. Kayak merkezimiz her geçen gün Türkiye’de ki kayak merkezleri içerisindeki konumunu da güçlendirmektedir. Bu güne kadar 10 ülkeden 45 ilimizden ziyaretçi ağırlamış bulunmaktayız. Yıldız Dağı’nın cazibesi her geçen gün artmaktadır. Bu kayak merkezi Sivas’ımızın marka değerini yükselten çok önemli bir imkandır. Biz arzu ediyoruz ki daha çok gencimiz çocuğumuz kayak sporuyla tanışsın. Nasıl ki güreşte Sivas bir marka olmuş önemli sporcular ülkemize Dünya sporuna kazandırmış, aynı şekilde bu imkanlarla bizler Sivas’ımızda kayak sporunda da sporcular yetiştirebiliriz. Milli sporcular ülkemize kazandırılabilir”

dedi.

Programın ardından Vali Şimşek basın mensuplarıyla birlikte kayak merkezini gezdi. Öte yandan, vatandaşlar da tesiste oldukça eğlendiklerini ve güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...