reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem SİVAS’IN DEĞERLERİ İZMİR’DE ANLATILDI

SİVAS’IN DEĞERLERİ İZMİR’DE ANLATILDI

‘İzmir’de Sivas günleri’ programı kapsamında düzenlenen panelde akademisyenler Sivas’ın tarihi ve kültürel değerlerini konuştular.

Türkân SAYLAN Kültür Merkezi nde gerçekleştirilen “Sivas ın Tarihi Ve Kültürel Değerleri”konulu panelde Prof. Dr. Turan GÖKÇE, Prof. Dr. Metin EKİCİ, Doç. Dr. Hasan MERT ve Doç. Dr. Abdullah TEMİZKAN konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Turan GÖKÇE’nin oturum başkanlığını yaptığı panelde konuşmacılar Sivas’ın sahip olduğu kültürel değerlerini çıkardığınızda ülkede kültür adına konuşulacak çokda fazla bir şey kalmayacağı ifade edildi. Ozanlarıyla, türküleriyle adeta açık ahava müzesi görünümündeki tarihi değerleriyle Sivas’ın başlı başına bir kültür merkezi olduğu belirtildi. Sivaslı Muzaffer Sarısözeni çektiğinizde türkülerin nasıl yetim kaldığını, aşık Veysel’i Aşık Ruhsatiyi ve pir Sultan Abdal’ı çektiğinizde nasıl bir boşluk oluşacağı çeşitli örneklerle anlatıldı.

Sahip olduğu bu kadar zengin değerlere rağmen Sivas’ın hak etmiş olduğu ilgi ve gelişmeyi bir türlü göstermediğini de dile getiren panelistler konuşmaların sonunda dinleyicilerden gelen sorulara da cevap verme imkanı buldular.

Öte yandan bu etkinliğe katılan Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’da kısa bir konuşma yaparak Sivas’ın sahip olduğu bir çok marka değere dikkat çekti. Divriği ulu camii, Sivas Vali Yardımcısı Mustafa AYDIN, İzmir Sivas Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemal GÜNEYLİ, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan TARTAN panelistlere plaket verdiler.

Panele Kangal Müftüsü Fazlı Mutlu, İzmir Sivaslılar dernek yöneticisi Rasim Güneyli ve bir çok kangallı hemşehrimizde hazır bulundu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...