reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Sivas manda ve himayeye bir kez daha hayır dedi

Sivas manda ve himayeye bir kez daha hayır dedi

Manda ve himayenin reddedildiği Sivas Kongresinin 104. yıl dönümünde, Sivas kongresi temsili olarak canlandırıldı ve bir kez daha “Manda ve himaye kabul edilemez, ya istiklal ya ölüm” dendi.

KAYNAK: İHA

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongresinin 104. yıl dönümü Sivas’ta bir dizi etkinliklerle anılıyor. Etkinlikler çerçevesinde Sivas Kongresinin yapıldığı Sivas Kongresi Müzesinde, Sivas Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından kongre temsili olarak canlandırıldı. Dönemin kılık kıyafetleri ve kongredeki gerçek karakterlerin yer aldığı temsili canlandırmada, tarihi metinlere bağlı kalınarak bir kez daha “Manda ve himaye kabul edilemez, ya istiklal ya ölüm” denildi. Kongrede vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığıyla ilgili alınan kararlar Atatürk karakterini canlandıran oyuncu tarafından okundu.

Programı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş başka olmak üzere Sivas’ta görev yapan üst düzey bürokratlar, siyasiler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri izledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...