Sivas’ın Gürün ilçesinde, Tohma Çayı’nın kuzey kısmında gerçekleştirilecek olan Sel Kontrolü Uygulama Projesi kapsamında, toprak işleme ve arazi hazırlığı hizmet alımı ihalesi yapılacak. Orman Bölge Müdürlüğü-Kayseri tarafından yürütülecek olan ihale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile gerçekleştirilecek. Teklifler, sadece elektronik ortamda EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) üzerinden kabul edilecek.
Proje Kapsamında Yapılacak Çalışmalar
İhale kapsamında, Sivas Gürün ATM bölgesinde 3.800 metre galvanizli kafes tel eşik yapımı, 7 kilometre servis yolu inşası, 90 kilometre buror teras yapımı ve 15 kilogram tohum ekimi işleri gerçekleştirilecek. Proje, kısmi zamanlı olarak yürütülecek ve işe başlama tarihinden itibaren 90 gün içinde tamamlanacak.
İhale Detayları ve Süreç
İhaleye katılmak isteyen firmalar, EKAP üzerinden yayınlanan idari şartnameye ulaşarak ayrıntılı bilgi alabilecek. İhale, 3 Nisan 2025 tarihinde saat 10:00’da Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ihale birimi salonunda yapılacak. Teklifler, aynı adreste e-teklif usulü ile açılacak.
İşe Başlama ve Teslim Süresi
Sözleşmenin imzalanmasının ardından 5 gün içinde işe başlanması gerekiyor. Projenin tamamlanma süresi ise işe başlama tarihinden itibaren 90 gün olarak belirlendi.
Sivas Gürün’de gerçekleştirilecek olan bu proje, sel kontrolü ve erozyon önleme çalışmaları kapsamında büyük önem taşıyor. Galvanizli kafes tel eşikler ve teraslama çalışmaları ile bölgedeki toprak kaybının önlenmesi ve doğal dengenin korunması hedefleniyor.
Firmaların ihale sürecine dair detaylı bilgi almak için EKAP üzerinden idari şartnameyi incelemeleri gerekiyor.