SBTÜ Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammad Azhar Nadeem, TÜBİTAK ve Malta Bilim ve Teknoloji Konseyi (MCST) tarafından finanse edilen “Akdeniz’de Yetersiz Beslenmeyle Mücadele için Küresel Bir Yer Fıstığı Koleksiyonunda Tohum Mineral ve Antioksidan İçeriklerinin Genetik Çeşitliliği ve Genom Çapında İlişkilendirme Çalışması” başlıklı projede araştırmacı olarak yer alacak.
Türkiye yürütücülüğünü Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Emre Aksoy’un gerçekleştirdiği projede Doç. Dr. Nadeem, SBTÜ altyapısından yararlanarak yer fıstığı genomunda yer alan tohum minerali markerlarının ve antioksidan içeriklerin açığa çıkarılmasına yardımcı olacak.
24 ay sürecek proje sonucunda hem ülkemizde hem de Akdeniz çevresindeki ülkelerde yer fıstığı kalitesini artıracak sonuçlara ulaşılması amaçlanıyor. /Refika Menekşe/
MUHABİR: Refika Menekşe
Gemerekliler Derneği Sızır’da Hemşehrileriyle Buluştu
#Genel / 07 Mayıs 2026
Sivas’ta Yıldızlar Geçidi: Uluslararası Film Festivali Başlıyor
#Sivas / 07 Mayıs 2026
Yorumlar
Daha fazla yorum yükle...