Sivas Belediyesi, şehir genelinde izinsiz atık biriktirenlere karşı denetimlerini sıklaştırdı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinasyonunda, Zabıta, Temizlik İşleri ve Emniyet ekiplerinin ortak çalışmasıyla Alibaba Mahallesi’nde dört farklı noktada çevre kirliliğine yol açan atıklar tespit edildi.
42-12, 42-13, 42-15 ve 19. Sokaklar’da yapılan incelemelerde, halk sağlığını tehdit eden atıklar belirlendi. İlgili kişilere uyarılar yapıldıktan sonra bölgede temizlik seferberliği başlatıldı. Kepçe ve kamyonlarla toplanan atıklar, alandan tamamen kaldırılarak çevre düzeni sağlandı.
Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un talimatıyla başlatılan denetimler, 76 farklı noktada devam ediyor. Amaç, hem çevre kirliliğinin önüne geçmek hem de Sivas’ın daha düzenli ve yaşanabilir bir şehir olmasını sağlamak.




