reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Sivas Belediye İşçileri Adem Uzun'u Protesto Etti: Muhsin Yazıcıoğlu Çizgisinde Ol!

Sivas Belediye İşçileri Adem Uzun'u Protesto Etti: Muhsin Yazıcıoğlu Çizgisinde Ol!

Sivas Belediyesi'nde görevli Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş sendikasına üye belediye işçileri, mobbinge maruz kaldıkları gerekçesiyle BBP'li Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'u protesto etti. Yaklaşık 300 işçinin katıldığı protestoda, sendika temsilcileri ve işçiler Uzun'a "Muhsin Yazıcıoğlu çizgisinde ol" çağrısı yaptı.

KAYNAK: İHA

Sivas Belediyesinde görevli, Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikasına üye belediye işçileri mobinge maruz kaldıkları gerekçesiyle BBP’li Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’u protesto etti. Düzenlenen protestoda Uzun’a “Muhsin Yazıcıoğlu çizgisinde ol” çağrısı yapıldı.

Sivas Belediyesi işçileri, son yerel seçimlerin ardından bin 500 işçinin sendikadan zorla istifa ettirilmesini kent meydanında protesto etti.

Yaklaşık 300 işçinin katıldığı protestoda sendika temsilcileri ve işçiler Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’a seslenerek, mazbata günü basına yaptığı açıklamada ki

“Belediye çalışanları arkadaşlarımızın hepsi rahat olsunlar, işlerine devam etsinler. Kurum barışı benim en çok önem verdiğim konu, biz kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız”

sözleri hatırlatıldı.

“Seçilir seçilmez birliktelik ruhuna darbe yaptı”

Programda konuşan Hak-İş Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, başkan Adem Uzun’un seçilir seçilmez belediyedeki birliktelik ruhuna darbe yaptığını ifade ederek,

“Bugün, üyelerimizin iradelerini cebren gasp etmeye çalışan Sivas Belediyesi yönetimine karşı dimdik ayakta olduğumuzu göstermek için bu meydandayız. Bugün, emekçilerin özgür iradelerine el uzatarak onurlarını zedelemeye çalışan Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun ve yönetimine karşı, tüm çabaların boşuna olduğunu göstermek için buradayız. Sivas Belediyesi işçileriyle - Hak-İş/Hizmet-İş Sendikamızın 30 yılı aşkın verdiği omuz omuza mücadelesini, bugünde tüm zorluklara rağmen süreceğini herkese göstermek için bir aradayız. Milletimizin iradesinin tecelli ettiği son yerel seçimlerden sonra Sivas Belediye yönetimi, bin 500 üyemizi sendikamızdan zorla istifa ettirmiş, ideolojilerini ve çıkarlarını emekçilerin haklarından öne koyan sendikaya mahkûm etmiştir. Sivas Belediye Başkanı Anayasa’mızın 51. maddesinde yer alan ’Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz’ ifadesine rağmen üyelerimizi zorla sendikamızdan istifa ettirerek suç işlemektedir. Seçim döneminde ‘Birlikteyiz, Birlikte Yöneteceğiz’ sloganıyla milletimizin ve emekçilerimizin oylarına talip olan Adem Uzun, seçilir seçilmez Sivas Belediyesi’nde var olan birliktelik ruhuna darbe yapmıştır. İşçilerin iradesini hiçe sayan Sivas Belediyesi yönetimine asla geçit vermeyeceğiz”

dedi.

İşçilerden ’Muhsin Yazıcıoğlu çizgisinde ol’ çağrısı

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’a Büyük Birlik Partisi’nin Şehit Merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun milliyetçiliği tanımladığı  “Bizim milliyetçiliğimiz ayırıcı değil birleştirici, çatışmacı değil barıştırıcıdır" sözünü hatırlatan Özdemir,

"Sayın Uzun büyük devlet adamı merhum Yazıcıoğlu’nun yoluna baş koyduğu milliyetçilik konusundaki duruşu ortadayken, sizin Sivas Belediyesi’nde ki Sendikamıza uyguladığınız ayrımcı ve çatışmacı politikanız devam edecek mi? Sivas Belediye Başkanı mazbata alma töreninde üyelerimize yönelik yaptığı açıklamasında ’Belediye çalışanları arkadaşlarımızın hepsi rahat olsunlar, işlerine devam etsinler. Kurum barışı benim en çok önem verdiğim konu, biz kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız’ demişti. Sayın Başkan farkında mısınız? Yaptığınız sendikal baskılar yüzünden çok önem verdiğinizi söylediğiniz ‘Kurum Barışı’ Sivas Belediyesi’nde kalmamıştır”

şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...