reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Şehitler ve Kudüs İçin Dua: Sivas'ta Üç Ayların Başlangıcı Coşkuyla Karşılandı

Şehitler ve Kudüs İçin Dua: Sivas'ta Üç Ayların Başlangıcı Coşkuyla Karşılandı

Sivas'ta, Recep, Şaban ve Ramazan-ı Şerif olarak adlandırılan üç ayların başlangıcı münasebetiyle düzenlenen özel bir programda yüzlerce kişi bir araya geldi. "Şehitlerimize Rahmet ve Kudüs’e Dua" temasıyla gerçekleştirilen programda, sabah namazı öncesinde İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya tarafından cemaate hitap edildi.

KAYNAK: İHA

Recep, şaban ve ramazanı kapsayan üç ayların başlangıcı dolayısıyla Sivas’ta program düzenlendi.

“Şehitlerimize Rahmet ve Kudüs’e Dua” temasıyla düzenlenen programda 7’den 70’e yüzlerce kişi Ulu Cami’de buluştu.

Sabah namazı öncesinde cemaate hitap eden İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, zamanın insan hayatındaki önemine vurgu yaptı.

Altunkaya,

“Zaman, değerli olmasına rağmen kıymetini yeterince idrak edemediğimiz en büyük nimetlerimizdendir. Her geçen gün ömür sermayemiz tükeniyor ve zaman, bize kulluğumuzu ve faniliğimizi sürekli hatırlatıyor”

dedi.

Üç ayların rahmet, bereket ve ihsan ayları olduğunu hatırlatan Müftü Altunkaya,

“Allah’a şükürler olsun ki, üç ayların başlangıcında, yeni bir yılın ilk sabahında Rabbimizle buluşmak üzere burada toplandık. Yüce Rabbimiz, burada olduğu gibi her daim bir arada olmayı bizlere nasip etsin. Rahmet ikliminin müjdecisi Recep ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek aylar, günlük hayatın yoğunluğunda ihmal ettiğimiz kulluk vazifelerimizi hatırlamak ve yeniden değerlendirmek için büyük bir fırsattır. Ruhumuzu arındırmak ve Rabbimizin sonsuz merhametine sığınmak için eşsiz zaman dilimlerindeyiz. Rabbim, bu mübarek günleri hakkıyla idrak etmeyi ve Ramazan ayına ulaşmayı hepimize nasip etsin”

dedi.

İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut ise namazın önemine dair bir sohbet gerçekleştirdi. Bulut,

“Namaz, imandan sonra Rabbimizin en çok üzerinde durduğu bir ibadettir. Peygamber Efendimizin hayatının ayrılmaz bir parçasıdır ve hayatın ta kendisidir. Ancak günümüzde Müslümanlar arasında en çok ihmal edilen ibadetlerden biri olmuştur. Namaz, genç-yaşlı, hasta-sağlıklı her birey için farz kılınmıştır ve insanın ihtiyaç duyduğu huzuru içinde barındırır”

dedi.

Sabah namazının ardından, din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Daha sonra vatan için canını feda eden şehitler ile Filistin, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua edildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...