Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz Kabri Başında Anıldı
İstanbul Ümraniye'de görev başında bulunduğu esnada, takvimler 23 Eylül 2024 tarihini gösterirken motosiklet hırsızlığı zanlısının açtığı ateş sonucu hayatını kaybederek şehit düşen polis memuru Şeyda Yılmaz, ebediyete intikalinin ikinci seneidevriyesinde hüzün ve minnetle yad edildi. Sivas Polis Şehitliği'nde gerçekleştirilen anma programına, şehidin annesi Nurgül Yağlı başta olmak üzere aile mensupları, sevenleri ile Sivas Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Fatih Deveci iştirak etti. Kabristanda bir araya gelen katılımcılar, şehit polis memuru için Kur'an-ı Kerim okuyup dualar ederken, kabre karanfiller ve çiçekler bıraktı.

Anne Nurgül Yağlı Kızının Bıraktığı Onuru Anlattı
Kızının kabri başında duygu dolu anlar yaşayan ve metanetini korumaya çalışan anne Nurgül Yağlı, evladının hatırasının yaşatılmasından duyduğu iftiharı paylaştı. Yüreğindeki acının ve hasretin tazeliğini koruduğunu vurgulayan acılı anne, şu ifadelere yer verdi:
"Çok gurur verici ama üzüntüsü, özlemi çok büyük. Bizi unutmayan ve bizimle ilgilenen herkese teşekkür ediyoruz. Acısı dinmiyor, artıyor, özlemi hiç bitmiyor. İlk gün gibi yaşıyoruz. Aradan iki yıl geçmiş olsa da bizi hiç yalnız bırakmadılar. Türkiye'nin, hatta dünyanın farklı bölgelerinden halen bizi arıyorlar. Özlemi büyük olsa da kızımın şehit olması, şehidimizle anılmak bizi çok mutlu ediyor."

Şehit Polis Şeyda Yılmaz Genç Kızlara Rol Model Oldu
Sivas Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Fatih Deveci, Şeyda Yılmaz'ın sergilediği cesaret ve vatan sevgisinin Türk gençliği üzerinde derin izler bıraktığına dikkat çekti. Yılmaz'ın şahadetinin ardından geçen iki senelik süreçte çok sayıda genç kızın emniyet teşkilatına katılma arzusu duyduğunu aktaran Deveci, anma töreninde yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
"Şeyda'mızın bugün ikinci yıl dönümü. Mezarının başına annemizle, akrabalarıyla beraber geldik, dualarımızı ettik. İki yıl içerisinde gördük ki Şeyda'mız tüm Türkiye'de özellikle kız çocuklarına rol model oldu. Hem polislik sevgisi aşılandı hem de polislik mesleğini tercih etmelerini sağladı. Bize ulaşan kız çocuklarımız, 'Biz de Şeyda ablamız gibi polis olacağız' diyorlar."