Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Seçim Tarihi Açıklaması: "Programı 2028 Varsayımıyla Hazırladık!"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin 2027-2029 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı'nın (OVP) kamuoyuna duyurulmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıda en çok merak edilen konulardan biri olan seçim takvimine ilişkin net mesajlar veren Yılmaz, OVP'nin hazırlık sürecinde spekülatif bir erken seçim senaryosunun dikkate alınmadığını vurguladı.
"Seçimlerin Zamanında Yapılacağını Düşündük"
Ekonomik hedeflerin ve makro dengelerin belirlendiği OVP'nin hangi takvime göre kurgulandığını açıklayan Yılmaz, seçimlerin normal zamanında gerçekleştirileceği varsayımıyla hareket ettiklerini ifade etti:
"Biz bu programı hazırlarken seçimlerin zamanında olacağını düşünerek hazırladık; 2028 baharı veya yazına doğru... Orada herhangi bir spekülatif varsayımın içinde olmadık."

Olası Bir Erken Seçim İçin Meclis’i İşaret Etti
Seçim tarihinin öne çekilmesi veya olası bir erken seçim ihtimaline ilişkin soruyu da yanıtlayan Cevdet Yılmaz, anayasal yetki ve karar merciinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olduğunu hatırlattı:
"Bu konular Meclis’imizin karar vereceği konulardır. Seçimi biraz daha öne alacaksa o tamamen Meclis’in takdirindedir. Şimdiden bu yönde bir varsayım yapmamızın doğru olmayacağını düşündük."
Yılmaz’ın bu açıklamalarıyla birlikte, hükümetin 3 yıllık ekonomi yol haritasının siyasi istikrar ve zamanında seçim takvimi esas alınarak kurgulandığı netlik kazanmış oldu.