reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Savaş Mağduru Suriyeli'den Ülkesine Dönüş Kararı: Suriye'de bir millet yok, 15 millet var

Savaş Mağduru Suriyeli'den Ülkesine Dönüş Kararı: Suriye'de bir millet yok, 15 millet var

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Ahmed El Şihep El Musa, 2 yıl içinde ülkesine dönmeyi planladığını açıkladı. 8 yıl önce bir bombanın patlaması sonucu yaralanan ve eşini kaybeden El Musa, Sivas'ta yeni bir hayata başlamıştı. Savaşın izlerini taşımasına rağmen ülkesine olan özlemi dinmeyen El Musa, Suriye'de durumun düzelmesi halinde memleketine dönmek istiyor.

KAYNAK: İHA

Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Ahmed El Şihep El Musa, 2 yıl içinde ülkesine dönmeyi planladığını söyledi.

Suriye’de 8 yıl önce bir bombanın patlaması sonucu yaralanan ve hastanede tedavi gören Ahmed El Şihep El Musa, savaştan kaçarak geldiği Sivas’ta yeni bir hayat kurdu. Savaşın acı izlerini taşıyan Ahmed, bombanın patlamasıyla 1 yıllık eşini kaybetti. Sivas’ta yeniden evlenerek hayata tutunan El Musa inşaat işlerinde çalışarak 4 çocuğunun geçimini sağlıyor. Ülkesine olan özlemi bir an olsun dinmeyen Ahmed, savaşın sona ermesinin ardından uygun bir zemin oluşması halinde 2 yıl içinde Suriye’ye dönmeyi planladığını söyledi.

“Suriye’de bir millet yok, 15 millet var”

Suriye’de birçok grubun olduğunu söyleyen El Musa,

“Türkiye’ye geleli 8 yıl oldu. Türkiye’de durum çok iyi, Suriye’de durum İnşallah düzelince, 2 sene sonra gideceğim. Şu an ev yok hiçbir şey yok. Hepsi yıkıldı. Gideceğim de ilk yapacağım şey evim yıkıldı, uçak vurdu, evi düzelteceğim. Anne ve babamın yanına gideceğim, yanlarında kimseleri yok. Çocuklarımın hepsi burada doğdu. Suriye’de babam var ama ekmek bulamazlar. Suriye’de bir millet yok, 15 millet var. DEAŞ bomba patlattı, hanımım rahmetli oldu. Ben hastanede bir yıl yattım. Başımda ve kolumda şarapnel parçaları var. Türkiye’de tekrardan evlendim. Türkiye bizim toprağımız oldu. Sivas’takiler bana ağabey oldular. İyi davranıyorlar”

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...