Etkinlikler ilçe meydanında bulunan Atatürk büstüne, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Baba tarafından çelenk sunulması ile başladı. Çelenk sunma programına Orhan Babanın yanısıra Garnizon komutanı Recep Uçar, Cumhuriyet savcısı Hamit Sucu, daire amirleri ve emniyet personeli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Emniyet Müdürü Orhan Baba, "Emniyet ve asayiş insanoğlunun en önemli ihtiyacıdır eğer emniyette değilseniz diğer şeylerin pek önemi yoktur. Kangal ilçe emniyet personeli olarak Kangalın huzurlu ve güvenli bir ilçe olması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz bu manada bütün ekip arkadaşlarımızın başarılarının devamını diliyorum bu vesileyle Polis ve jandarma teşkilatına mensup şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum" dedi.
Meydandaki progamın ardından ilçe emniyet müdürlüğü polis merkezinde emniyet mensuplarınca tebrikler kabul edildi.
Aynı günün akşamında ise 500 evler sosyal tesislerinde müzik eğlence programı tertip edildi. Buradaki programa Kaymakam Halit Benek, garnzion komutanı Recep Uçar, cumhuriyet savcısı Hamit Sucu ilçe emniyet müdürü Orhan Baba, ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, daire amirleri ve emniyet mensupları katıldı.
Birbirinden güzel şarkı ve türkülerin söylendiği program geç saatlere kadar devam etti.