reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem PKK’da Derin Kriz: Fesih Tartışmaları

PKK’da Derin Kriz: Fesih Tartışmaları

PKK’da Derin Kriz: Fesih Tartışmaları, İmralı Teması ve Örgüt İçi Çatışma İddiaları

MUHABİR: Haber Merkezi

Terör örgütü PKK’da iç çatışmaların ve fikir ayrılıklarının giderek derinleştiği iddia ediliyor. Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlerde, örgütün kendi kendini feshedeceğine yönelik güçlü söylentiler dile getirilmişti. Ancak beklenen açıklama gelmedi. Gözler şimdi örgüt içindeki güç dengelerine ve İmralı ile olası temaslara çevrildi.

Fesih Açıklaması Bekleniyordu, Ancak Sessizlik Hakim

PKK’nın 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği kongrede radikal kararlar alacağı ve bu kararlar çerçevesinde örgütün feshedileceği yönünde çeşitli iddialar gündeme gelmişti. Gazeteci Çetiner Çetin, bu kapsamda 9 Mayıs Cuma günü saat 13:00’te örgütten bir fesih açıklaması yapılacağını ileri sürmüştü. Hükümete yakın bazı medya organlarında da benzer yönde bilgiler yer aldı.

Ancak kamuoyunun merakla beklediği bu açıklama şu ana kadar gelmedi. Bu durum, örgüt içindeki görüş ayrılıklarının daha da derinleştiği yönündeki iddiaları güçlendirdi.

Sözde Yönetim Kadrosunda Anlaşmazlıklar

SÖZCÜ TV Ankara Haber Editörü Serkan Alan, canlı yayında yaptığı değerlendirmede örgüt içinde ciddi bir fikir ayrılığı yaşandığını öne sürdü. Alan, “Kongre sonrasında örgüt içinden gelen bilgilere göre, sözde yönetim kademesinde alınacak kararlar konusunda görüş birliği sağlanamadı. Özellikle bazı üst düzey isimlerin, fesih yönündeki kararlara karşı çıktığı ve ikna edilemediği belirtiliyor,” dedi.

Bu nedenle örgütün almayı planladığı radikal kararların askıya alındığı ya da ertelendiği tahmin ediliyor.

İmralı İddiası: Heyet Öcalan’la Görüşebilir

Alan’ın dikkat çeken bir diğer iddiası ise İmralı Cezaevi’yle ilgili. Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile yeniden bir temas kurulabileceği gündeme geldi. “Önümüzdeki günlerde İmralı Heyeti’nin adaya giderek Öcalan’la bir görüşme gerçekleştirebileceği” ifadelerini kullanan Alan, Ankara’nın bu süreci yakından takip ettiğini vurguladı.

Bu temasın gerçekleşmesi halinde, örgüt içi belirsizliğin giderilmesi ve alınacak kararların daha net ifadelerle kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Yeni Dönem Tartışmaları: PKK Nereye Gidiyor?

PKK'nın sözde feshi durumunda, hem örgüt kadrolarının geleceği hem de yargı süreci açısından birçok soru işareti ortaya çıkıyor. Alan, “Bu tür bir açıklamanın yapılabilmesi için, örgüt mensuplarının akıbeti, cezaevlerinde tutuklu bulunanlar için yapılacak olası yasal düzenlemeler ve Terörle Mücadele Kanunu’nda değişiklik gibi pek çok bilinmezliğin netleşmesi gerekiyor” dedi.

Örgüt içinde ciddi bir direnç olduğunu vurgulayan Alan, birkaç gün içinde açıklama gelmemesi durumunda, İmralı’dan süreci etkileyecek yeni bir adımın atılabileceğini söyledi.


Sonuç olarak, terör örgütü PKK'nın içinde bulunduğu kriz hali ve karar alamama süreci, hem siyasi hem güvenlik açısından dikkatle izleniyor. Önümüzdeki günler, örgüt içindeki dengelerin değişimi ve Türkiye’nin terörle mücadele stratejisi açısından kritik gelişmelere sahne olabilir.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...