reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Perseid Meteor Yağmuru Şöleni Kayseri'de! Erciyes'te Unutulmaz Bir Gecenin Kapıları Aralanıyor

Perseid Meteor Yağmuru Şöleni Kayseri'de! Erciyes'te Unutulmaz Bir Gecenin Kapıları Aralanıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şöleni bu yıl da gökyüzü tutkunlarını bir araya getiriyor. 11 Ağustos Pazar günü, Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı'da gerçekleşecek etkinlikte, katılımcılar unutulmaz bir gece yaşayacaklar.

KAYNAK: İHA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve Kayseri Bilim Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şöleni, bu yıl 11 Ağustos Pazar günü düzenlenecek.

Yılın her dönemi çeşitli etkinliklerle Kayserilileri buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Erciyes’te yaz dönemi etkinlikleri çerçevesinde her yıl düzenlediği ve gökyüzü meraklılarından yoğun ilgi gören Perseid Meteor Yağmuru gözlem şöleni etkinliğini bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ve Kayseri Bilim Merkezi ile TÜBİTAK iş birliğinde gerçekleştirilecek ve yılın en büyüleyici doğa olayına şahitlik etme şansı sunacak etkinlikte gökyüzü tutkunları yine Erciyes’te buluşacak. Kayseri’nin en yüksek noktası olan Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı’da, 2 bin 650 metrede, ışık kirliliğinden uzakta gerçekleşecek etkinlik, gökyüzünü keşfetmek isteyen meraklıları buluşturacak. Halk arasında ’yıldız kayması’ olarak bilinen gök taşı veya meteor yağmurlarının en dikkat çekicisi 11 Ağustos’u 12 Ağustos’a bağlayan gece en yoğun döneme ulaşacak.

Bilim insanlarınca saatte 100 kadar gök taşı görülmesi beklenen gecede, meteorların dünyaya giriş hızlarının saniyede 66 kilometreye ulaşacağı tahmin ediliyor. Erciyes’ten de izlenecek olan bu görsel şölen katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Ayrıca uzman astronomlar, gökyüzü meraklılarına gezegen, takımyıldız konularında bilgilendirmeler yaparak katılımcılara teleskoplar ile daha yakından gözlem yapma imkânı sunacak. 11 Ağustos Pazar akşamı Erciyes’te gerçekleşecek perseid meteor yağmuru etkinliğine katılacak olan misafirlerin dağ havasına karşı beraberinde mont, bere, polar gibi koruyucu ekipmanları yanlarında bulundurmaları tavsiye ediliyor.

Saat 19.00’da başlayacak olan etkinlik 23.00’e kadar devam edecek. Teleferikler ile etkinlik alanına saat 22.00’ye kadar çıkılabilecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...