reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem PANKOBİRLİK’TE MALİ GENEL KURUL YAPILDI

PANKOBİRLİK’TE MALİ GENEL KURUL YAPILDI

Türkiye’deki Pancar Ekicileri Kooperatiflerinin üst birliği olan S.S. Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği’nin (PANKOBİRLİK) 50. Olağan Mali Genel Kurulu, Birliğin Ankara’daki merkez binasında gerçekleştirildi

. Genel Kurula, Bakanlık Temsilcileri, 31 Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu üyeleri ile Türk Şeker’in temsilcisi ve diğer ilgililer katıldı.

Genel Kurul’da gündem maddelerinin okunmasının ardından Divan teşekkül ettirildi ve Divan Başkanlığı seçimi yapıldı.

Genel Kurul’da Divanın oluşmasından sonra kürsüye gelen PANKOBİRLİK Genel Müdürü Tolga Demirhan, birlik faaliyetlerini anlattı ve tüm çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendirdi.

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu da Genel Kurul’da bir konuşma yaptı. Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Genel Başkan Erkoyuncu, “Yaklaşık 1 yıl önce bize bu onurlu görevi layık gören kooperatiflerimize ve üreticilerimize karşı mahcup olmamak için, bütün samimiyetimiz açıklığımızla, tarlada üreticimizin bin bir meşakkatle alnının terlediği halle hâllenerek, duygularımızı en net şekliyle yine sizlerle ve sektörün paydaşları ile paylaştık, istişare ettik. Bundan sonra da bizim düsturumuz hep yalın ve net duruşumuzu korumak olacaktır. 50 yıllık bir geçmişi olan, 1 Milyon 300 bini aşan üyesi olan, totalde sektör olarak mali gücü oldukça yüksek olan Türkiye’de ses getiren bir kurumun, bir birliğin temsilcileriyiz. Ülkemizde bugün yaklaşık 20 milyon ton şeker pancarı üreten, bununla da yaklaşık 3 milyon ton şeker üreten dev bir sektörüz. Ama son yıllarda mali ve sosyal olarak, şu ya da bu sebeple zayıflama olmuş. He ne kadar bugün için verilerimiz kötü olmasa da, gelinen noktada yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Kooperatifler olarak çiftçilerimiz ile sahada sürekli yüz yüze temas ve istişare halindeyiz, birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Sahanın sesinin duyulması kurumumuzun etkinliği ve gücüne bağlı. Kendi içimizde daha da güçlenmeli, bu güçle sektörümüzün resmi ve özel paydaşları ile koordine olmalıyız. PANKOBİRLİK olarak hedefimize, idealimize uygun yapılanmayı gerçekleştirmek için gayret gösteriyoruz. Üreticimizin refahının önünde engel olarak duran her ne varsa gece gündüz bunları aşmanın mücadelesini vermeliyiz. Bu mücadelenin sonunda çıkacak her başarı çiftçinin kazancına ve ülkemizin üretim gücüne katkı olarak geri dönecektir. Ben inanıyorum ki bu kurum üreticinin ihtiyacı olan gübreyi de tohumu da imal etme başarısını sağlayarak uygun maliyetlerle üreticiye ulaştırabilir. Bunu yapacak örgütlenme gücümüz ve potansiyelimiz var. Bundan çiftçi kazanacak, kazandıkça daha fazla üretecek. Üreten bir Ülke olarak son dönemde Dünyayı krize sokan gıda darboğazından etkilenmeyeceğiz demektir” dedi.

Başkan Erkoyuncu; “Birliğimizin gücü, burada bizim gösterdiğimiz samimiyet ve gayrete canı gönülden sağladığınız tam destek ve mutabakatla daha da artmaktadır. Her birinize ayrı ayrı yürekten teşekkür ediyor, Genel Kurulumuzun hayırlar getirmesini diliyorum .” diyerek konuşmasını tamamladı. (Vuslat Aydoğdu)

(Vuslat Erdoğan)

(Dilek Tekin)

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...