reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Özel çocuklara motocross sürprizi

Özel çocuklara motocross sürprizi

Erzincan’da özel çocuklar, Gençlik ve Spor Bakanlığının projesi çerçevesinde motocross sürprizi ile heyecan yaşadı.

KAYNAK: İHA

Erzincan’da Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören hafif zihinsel engeli bulunan, down sendromlu ve otizmli çocuklar, motocross sürprizi ile heyecan yaşadı. Gençlik ve Spor Bakanlığının ’Mutlu Çarşamba Projesi’ çerçevesinde her hafta özel çocuklara farklı sportif etkinliklerin gerçekleştirilecek. Projede hafta Erzincan’da motocross ile başladı. Erzincan Enduro Motosiklet Grubu üyeleri, minik dostlarına sürpriz yaparak motosikletleriyle okula gitti. Dubaları okulun bahçesine sıralı bir biçimde dizen motosikletli grup burada ilk olarak çocuklara mini bir gösteri gerçekleştirdi. Daha sonra çocuklara kask giydirerek okul bahçesinde tur attıran motosiklet tutkunları özel dostlarına unutulmaz bir gün yaşattı. Hayatlarında ilk defa motosiklete binmenin heyecanını yaşayan özel çocukların mutlulukları ise gözlerinden okundu.


Motosikletlerle tur attıktan sonra konuşan bazı çocuklar yapılan etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek öğretmenlerine ve motosikletli ağabeylerine teşekkür ettiler.


Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Erzincan Enduro Motosiklet Grubu üyelerinden Canser Atila,

“Gençlik ve Spor Bakanlığının 81 ilde düzenlemiş olduğu ‘Mutlu Çarşamba Projesi’ çerçevesinde Her çarşamba özel çocuklarımızı sportif etkinlikler yaparak eğlendirmeyi hedefliyoruz. Değişik bir deneyim yaşamalarını istedik. Erzincan Enduro Motosiklet Grubunu çağırarak kros motorlarla davet ettik arkadaşlarımızı. Çocukların çok hoşuna gitti. Çok farklı bir deneyim yaşadılar. Çok heyecanlanıp, çok mutlu oldular”

dedi.


Bir diğer motosiklet grubu üyesi Hasan Karatepe ise,

“Böyle güzel bir günde arkadaşlarımızı yalnız bırakmadık. Biz onlardan daha çok duygulandık. Onların sevinci bizim sevincimiz oldu. Bugün bizim için anlatılmaz bir gündü”

diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...