Örencik Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, belediyeden temin etmiş oldukları 1000 adet çam fidanını toprakla buluşturdu. Köy merkezinden ilçe merkezine giden yol üzerindeki ağaçlandırma alanında 29 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen etkinlik, soğuk havaya rağmen gün boyunca devam etti.
Dernek başkanı Murat Durmaz ve yönetim kurulu ile Örencik köyü halkının katılımıyla gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışması köy halkının takdirini kazanırken bundan sonrada bu tür çalışmaların devam ettirileceği ifade edildi.
Konu ile ilgili olarak dernek başkanı Murat Durmaz, yaptığı açıklamada ?Yeşil bir Örencik, yeşil bir Kangal için çıktığımız bu yolda bize destek veren üyelerimize ve köylümüze çok teşekkür ediyorum. Hafta sonu bir çok insanın evlerinden bile çıkmak istemediği soğuk havaya rağmen çok güzel bir etkinlik ile fidanları toprakla buluşturduk. Bu etkinliğin gerçekleştirilmiş olması köyümüzün birlik ve beraberliğinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu vesileyle ben tekrar öncelikle fidanların temini noktasında belediye başkanı Mehmet Öztürk ve her aşamada gayretlerini esirgemeden yanımızda duran dernek yönetimi ile köy halkımıza teşekkürlerimi ifade ediyorum.? dedi.
Dernek Çalışıyor
İlçenin en büyük köylerinden birisi olan Örencik köyü Kangal ve Sivas başta olmak üzere dışarıya çok sayıda göç versede hala hareketliliğini devam ettiren bir yerleşim yeri olarak biliniyor. Örencik yardımlaşma ve dayanışma derneği ise köy merkezi Kangal ve Sivas´ta yaşayan köylüler arasında diyalog ve dayanışmayı arttırmaya çalışıyor. Kemal Şahin, Sait Çelik, Bekir Şahin, Mesut Göksu gibi isimlerinde başkanlık yaptığı Örencik Derneğinin şu anki başkanı ise ilçenin sevilen simalarından Murat Durmaz. Yıllardır uyuyan tabela derneklerinin aksine son zamanlarda başarılı çalışmalara imza atan Örencik Derneğini Durmaz´ın şahsında tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.
-Haber Merkezi-