Önceki gün Sivas paşafabrikasında bulunan kütük evde bir kahvaltı programı düzenleyen Örencik Derneği, il ve ilçe merkezinde yaşayan çok sayıda köy halkını bir araya getirdi. Sivas belediye başkanı Doğan Ürgüpünde katıldığı programa dernek üyelerinin yanısıra siyaset ve bürokrasi çevresinden de birçok isim katıldı.
Yaklaşık 200 kişinin katıldığı programın açılış konuşmasını dernek başkanı Mesut Göksu yaptı. Davetlerine icabet eden katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Göksu, şunları söyledi. Derneğimizin düzenlediği kahvaltı programına hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Hepinizi saygı ve hürmetle selamlarken bugün idrak etmiş olduğumuz mevlid kandilinin islam aleminde ve dünyadaki savaşların sona ermesine vesile olmasını cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum.
Örencikliler olarak böyle bir sabah kahvaltısında bir araya gelerek hem birbimizi daha iyi tanımak, kardeşliğimizi ve komşuluğumuzu pekiştirmek, aynı zamanda köyümüz için neler yapabileceğimiz konusunda istişare yapmak istedik. Dernek olarak yapmış olduğumuz tespitlerden bazıları şunlar oldu. Kışın çamurdan çıkılmayan köy meydanına ve Cenaze namazı kıldığımız musalla taşı önüne toplamda 600-700 m2lik bir alanın parke taşı döşenmesi, köy okulumuza bir adet çocuk oyun parkının yapılması.. Siz büyüklerimizin katkılarıyla yaptırmayı düşündük. Bugün buraya gelerek bizleri yanlız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyor herkesi saygıyla selamlıyorum.
Göksudan sonra Sivas belediye başkanı Doğan Ürgüp ve Kangal Derneği başkanı Mustafa Buğrada kısa bir konuşma yaparak birlik ve beraberlik vurgusu yaptılar.