Belediye düğün salonunda tertip edilen ve beş gün boyunca devam eden kermesin açılış kurdelasını müftü Salim Erkeçin yapmış olduğu duadan sonra ilçe kaymakamı Savaş Konak ve belediye başkanı Mehmet Öztürk birlikte kesti.
İlçe halkınında yoğun ilgi gösterdiği kermeste süt, yoğurt, peynir gibi köy ürünleri başta olmak üzere yöresel ev yemekleri ve tatlılar gezenlerin en çok tercih ettiği ürünler oldu. Zengin giyecek çeşitleri ve el emeği göz nuru sayılabilecek ürünlerinde özellikle bayanlar tarafından tercih edildiği görüldü.
Kermesin koordinatörlüğünü yapan beşyüzevler camii imam hatibi Muhammed Celal Semen, kermesin geçen yıla oranla bu yıl dahada hareketli olduğunu belirterek bunda başta kuran kursu hocaları olmak üzere köylerde görev yapan imam arkadaşların göstermiş olduğu ciddi gayretlerin etkili olduğunu ifade etti. Bu vesileyle emeği geçenlere ve kermese yoğun ilgi gösteren ilçe halkına teşekkür eden Semen, kermeste elde edilen gelirin yapımı devam eden hafızlık eğitim merkezinde kulanılacağını belirtti. - Haber Merkezi-