Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
sivas360 Gündem Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış ve Soğuk Hava Geliyor

Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış ve Soğuk Hava Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasına karşı sel ve su baskını risklerine yönelik kritik uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasına karşı sel ve su baskını risklerine yönelik kritik uyarılarda bulundu.

KAYNAK: İHA
MUHABİR: Haber Merkezi
Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Yağış ve Soğuk Hava Geliyor

Balkanlar Üzerinden Gelen Soğuk Hava Dalgası Etkili Oluyor

Türkiye genelinde hava koşulları sertleşirken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları kritik bölgelere yönelik peş peşe uyarılarda bulundu. İhlas Haber Ajansı muhabirine değerlendirmelerde bulunan Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, salı gününden itibaren Balkan coğrafyası üzerinden yurda giriş yapan serin ve yağışlı sistemin geniş bir alanda hissedildiğini bildirdi.

Çarşamba günü itibarıyla kuzey, iç ve güney hatlarında gök gürültülü sağanak yağışların yer yer şiddetini artırdığını belirten Tekin, özellikle risk altındaki bölgeleri şu sözlerle aktardı:

"Özellikle bugün, çarşamba günü İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi, yarın sabah saatlerine kadar Kastamonu ve Bartın çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak. Özellikle bugün yine Hatay'ın batı kesimleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde de bugün gece saatlerine kadar yağışlar kuvvetli olacak. Kuvvetli yağışların sebep olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı."

Perşembe Günü Yağışlar Doğu ve Karadeniz Hatlarına Kayıyor

Hafta ortasından itibaren hava dalgasının doğuya doğru hareket edeceğini kaydeden Tekin; perşembe günü Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Doğu Anadolu'nun batı kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz havzasında yağış geçişlerinin süreceğini vurguladı.

Karadeniz hattı ve Akdeniz'in iç kesimlerinde riskin devam ettiğini belirten uzman isim, perşembe ve cuma günkü tabloyu şu ifadelerle açıkladı:

"Özellikle perşembe günü Samsun-Artvin hattı boyunca bunun yanında Gümüşhane-Amasya ve Tokat çevreleri ile Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye'nin batı kesimlerinde yine yağışlar kuvvetli olacak. Kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olmakta fayda var. Cuma gününe bakıldığında artık bu yağışlı sistem ülkemizi terk edecek. Cuma günü Orta ve Doğu Karadeniz ile Sivas'ın kuzey kesimlerinde yağışlar görülecek ve bu yağışlı sistem ülkemizi terk edecek. Diğer yerler parçalı ve az bulutlu olacak."

Hafta Sonu Yeni Yağış Sistemi Geliyor: Sıcaklıklar Düşecek

Cuma günü kısa süreli bir duraklama yaşansa da hafta sonunda Türkiye'nin batıdan yeni bir serin ve yağışlı dalganın etkisi altına gireceğini duyuran Tekin, sıcaklıkların mevsim normallerinin altına gerileyeceğine işaret etti:

"Hafta sonu ise ülkemiz yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girecek. Cumartesi günü Trakya'da başlayacak yağışlar. Pazar günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerine kadar ulaşacak. Yeni haftada ise bu yağışlı sistem ülkemizde yağış bırakmaya devam edecek. Hava sıcaklığına bakıldığında özellikle ülkemizin kuzey iç ve batı kesimleri yağışlı sistemle birlikte mevsim normalleri altına inecek. Diğer yerler ise mevsim normalleri civarında seyredecek."

Üç Büyükşehir İçin Güncel Hava Durumu Raporu Açıklandı

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Tekin, Ankara, İstanbul ve İzmir sakinlerinin merakla beklediği 3 günlük sıcaklık ve gökyüzü görünümünü de detaylandırdı:

"Önümüzdeki üç gün boyunca hava durumu ve hava sıcaklığına baktığımızda Ankara üç gün boyunca parçalı ve az bulutlu olacak. Yağış beklemiyoruz. Hava sıcaklığı perşembe 20, cuma 22, cumartesi 25 derece olacak. İstanbul'a bakıldığında perşembe ve cuma parçalı az bulutlu olacak. Cumartesi günü Avrupa yakası ve Boğaz çevresinde yağışı göreceğiz. Hava sıcaklığı İstanbul'da perşembe 20, cuma 22, cumartesi 24 derece olacak. İzmir'le devam edecek olursak hava az bulutlu açık geçecek. Hava sıcaklığı üç gün boyunca 26 ile 27 derece arasında seyredecek."

Yetkililer, sağanakların etkili olacağı il ve ilçelerde yaşayan vatandaşların ani sel, su taşkını, yıldırım ve fırtına kaynaklı olumsuzluklara karşı yerel yönetimlerin ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı anlık uyarıları takip etmelerini tavsiye ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız