reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Melikgazi'nde Yatay Mimari Devrimi: 120 Bahçeli Ev Projesi Başlıyor

Melikgazi'nde Yatay Mimari Devrimi: 120 Bahçeli Ev Projesi Başlıyor

Melikgazi Belediyesi, Kayseri'ye örnek olacak bir projeye imza atıyor. Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu'nun yerinde incelediği Altınoluk Mahallesi Bahçelievler Konut Projesi, yatay mimarinin öne çıktığı 120 bahçeli evden oluşacak.

KAYNAK: İHA

Melikgazi’de vizyon projeleri hayata geçiren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri’ye örnek olacak en önemli mimari projelerden biri olan Altınoluk Mahallesi Bahçelievler Konut Projesi için yerinde inceleme yaptı.

Altınoluk’ta ilk yatay mimari örneği 120 adet bahçeli ev

Yatay mimari projesinin başladığını ve 2 yıl içinde tamamlanacağını hatırlatan Başkan Palancıoğlu,

“İlçemizde yatay mimari konusunda oldukça hassas davranıyoruz. Belediyemizde yaptığımız çalışmalardan bir tanesi imar mevzuatında imar değişikliği yaparak; 15 katlı binaların 10 kata düşürülmesi ile ilgili yasal çalışmayı tamamladık. Artık Melikgazi’de uygun olan ortamlarda 10 katı geçmeyecek şekilde yapılaşma olacak. Ama Altınoluk Mahallemizdeki bu proje tamamen yatay mimari. 120 adet bahçeli evin yapılacağı belediyemize ait arsayı ihaleyle firmalara verdik. Müteahhitlerimiz şu anda çizgileri ve yerleri belirledi. Burada yatay mimaride çalışma başlayacak. Belediye olarak ilk örneğini Melikgazi Belediyemizin yapacağı güzel bir proje olacak inşallah. Belediye olarak çok farklı alanlarda yatay mimari de imar çalışmaları yapıyoruz. İnşallah bundan sonra hem kentsel dönüşüm kapsamında hem yeni alanlar ile birlikte bu tür yatay mimarileri ilçemizde uygulayacağız. Müteahhit arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. İnşallah bu alanda yaklaşık 2 sene içerisinde çok nitelikli bir sitenin açılışını hep birlikte yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Allah burada ev alacaklara sağlık ve huzur içerisinde oturmayı nasip etsin”

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...