reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Mekke’nin Fethinden Gönüller Fethine

Mekke’nin Fethinden Gönüller Fethine

Türkiye’nin en büyük gençlik teşkilatı olan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de ‘Mekke’nin Fethi’ adı altında bir program düzenledi.

AGD Kangal Şubesi tarafından organize edilen ve oldukça yoğun bir katılıma sahne olan ‘Mekkenin Fethi’ programı 31 Aralık 2013 tarihinde ‘Taziye binası’ olarakta bilinen Aşık Ruhsati Baba Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa Kangal Belediye Başkanı Mehmet ÖZTÜRK İlçe Müftüsü Salim ERKEÇ, İlçe Özel İdare Müdürü Ahmet EYCE, İlçe Yazı İşleri Müdürü Aydın YILDIZ, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Kemal DOĞAN, Saadet Partisi başta olmak üzere siyasi partilerin ve STK ların temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program havanın soğuk olmasına rağmen Kangal halkının çok yoğun ilgisiyle karşılandı.

Programda Berat Camii Müezzini Mustafa DOĞAN ın okuduğu açılış Kuranı Keriminden sonra AGD Kangal Şube Başkanı Talip ARIKAN, bir açılış konuşması yaptı.

Anadolu Gençlik Derneğinin öteden beri bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluş olduğunu belirten AGD İlçe temsilcisi Talip Arıkan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Muhterem Misafirlerimiz, Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması mücahedesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz.

Biz özgürlük, adalet ve refahı bir sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız.

Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz.

Zulüm ve baskıya dayanan siyasi anlayışları, vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkusunu, sömürüye dayanan zenginliği, ahlaki değerlerden yoksun bilimi, paylaşmayı zarar kabul eden iktisadi tavırları, insanları önemsemeyen teknolojiyi, haksızlara karşı ses çıkarmayan bir din anlayışını toplumun çürümesinde ve yok oluşunda en etkili faktörler olarak görüyoruz.

Komşumuz açken tok yatmayı kendimiz için utanç vesilesi sayıyoruz ve insanların yararına en azından yoldaki bir taşı kaldırmaya sevk etmeyen her türlü boş inançtan uzak olmayı yeğliyoruz.

Bu program aynı zamanda Batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu kokuşmuş değerlere bir cevaptır. Yılbaşı Eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere ve iffetsizlere bir cevaptır.

Siz değerli misafirlerimizin bu gece burada bizimle bulunuyor oluşu bir kimliğin en güzel şekilde ortaya konulmasıdır. Hepinize katılımınızdan ve duyarlılığınızdan ötürü teşekkür ediyoruz.

Muhterem Misafirlerimiz, Biz tüm içtenliğimizle inanıyoruz ki Anadolu Gençlik Derneği, dünyaya yeniden yön verecek gençlik kadrolarının harmanlandığı yerdir.

Dicle kenarındaki kuzulara kol kanat germek için, çorbasını komşusuyla paylaşmak için, kardeşlik anlayışıyla coğrafyamızı hak ve adalet ekseninde bir ve bütün tutmak için çalışmalarımız devam edecektir.

Kendi zamanının tanıklığını yaparak kadim olan iyinin gelenekten geleceğe taşınmasındaki köprü görevimiz sürecektir.

İçselleştirdiğimiz değerlerin yeryüzündeki tüm insanların hem birbirleriyle hem de evrenin var oluş gayesiyle barışık yaşmasının yegâne teminatı olduğuna bizim inancımız tamdır.

Bu inançla yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara yardım etmeyi görev biliyoruz.

Yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinmiş, verdikleri sözde duran; her türlü sıkıntılı durumda bile direnip sabreden; kendinin ve yakınlarının aleyhine olsa bile adaleti gözeten bir neslin inşası için çalışıyoruz.

Programımıza katıldığınız için, Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarına destek olduğunuz için, bu gecede burada bulunarak bir tavrı en güzel şekilde ifade ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Gecemiz hayırlara vesile olsun.”

AGD ilçe temsilcisi Talip Arıkan’ın konuşmasından sonra sunuculuğunu Kangal 500 Evler Camii İmam Hatibi Muhammed Celal SEMEN in yaptığı program, AGD Sivas Şubesi Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda ilçemiz Koç Anadolu Lisesinde beden eğitimi öğretmeni olan Adem KOÇ un yaptığı selamlama konuşmasıyla program devam etti.

Koç’tan sonra Mekke nin fethini ve günümüz Müslümanlarının mazlum, mağdur halini gözler önüne seren sinevizyon gösterisi izleyicileri duygulandırdı.

Daha sonra Sivas ın en çok dinlenen ilahi grubu Grup DİYAR ın solistlerinden Yahya Ali DOĞAN güzel ezgileriyle ve marşlarıyla programa ayrı bir güzellik kattı.

Sivas İmam Hatip Lisesinde Müdür Yardımcılığı görevi yapan ve aynı zamanda SRT de "Grup DİYAR la Hoş Sada" ve "Sultan Şehirde İftar" programının da sunuculuğunu yapan Eğitimci İlahiyatçı Süleyman GÜLER hocanın sunduğu konferansla izleyiciler adeta titredi ve kendine geldi. Bir damla bile kan akıtılmadan gerçekleşen fethin, kılıç ve kalkanla değil gönüllerin fethiyle gerçekleştiğini tarihten örneklerle dile getiren GÜLER, günümüz Müslümanlarının içler acısı halini anlatan "Müslüman Coğrafyası" adlı şiirle sürekli kanayan ve ağlayan İslam aleminin durumunu bir kez daha vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

Güler’in konuşmasından sonra Kangal İmamhatip Lisesi öğrencilerinden Saniye Betül Semen ve Dilan Çabuk adlı öğrencilerin ‘Mekkenin Fethi’ adlı şiiri birlikte okuması ve ‘Şimdi BiIâIi dinIesin yer ve gök.’ şeklinde biten şiir sonrası yine imam hatip öğrencilerinden Osman Biçil’in okumuş olduğu ezan programa ayrı bir zenginlik kattı.

Program akışında Sivas Paşa Camii Müezzini Hafız Mahmut ASLANTAŞ hocanın sunduğu Kuran Ziyafeti gönüllere şifa oldu.

Program sonunda yapılan çekilişte protokol üyelerinin söylemiş olduğu rakamların sahiplerine kur’an ı kerim hediye edildi. Söylenen rakamlardan birisinin ise şehir Üzeyir Gençdoğmuş’un babası Ali Amcaya çıkması ayrı bir sürpriz oldu. Ali Gençdoğmuş’ın hediyesini rakamı söyleyen özel idare müdürü Ahmet Eyce takdim etti. Hediyesi verdikten sonra Eyce’nin şehit babası Ali Gençdoğmuş’un elini öpmesi salondan büyük alkış aldı.

Hediye takdimlerinin ardından Kangal Müftüsü Salim ERKEÇ tarafından yapılan dua ile program sona erdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...