Kangal’da Fetih ve Namaz
AGD Kangal Temsilciliği Mekke’nin Fethi programları kapsamında düzenlemiş olduğu “Fetih ve Namaz” konulu konferans 31 Aralık Pazartesi akşamı belediye kültür merkezinde gerçekleştirildi. Programa ilçe müftüsü Fazlı Mutlu, il genel meclis üyesi Adnan Duyar, sosyal yardımlaşma vakıf müdürü Ali Kapukaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yeni bir teşkilatlanma sürecine giren Kangal Anadolu Gençlik Derneğinin düzenlediği program, Orhan Alıcı’nın okumuş olduğu kur’anı kerim tilavetiyle başladı.
Programın açılış konuşmasını Kangal AGD sorumlusu Talip Arıkan yaptı. Hedeflerinin peygamberi ahlakla bezenmiş bir gençlik yettiştirmek olduğunu belirten Arıkan, “Ahlaki yozlaşmanın her geçen gün arttığı şu dönemlerde inancı ve ideali uğruna fedakarlık yapan bir gençliğin yetişmesi için Anadolu Gençlik Derneğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç var” diyerek AGD’nin teşkilatlanma zaruretinden ve yapmış olduğu çalışmalardan bahsetti.
Şiir ve ilahilerinde söylenmiş olduğu programda daha sonra sahneye davet edilen Cemil tokpınar, namaz kılmanın önemini etkili br konuşma uslubuyla anlatıı. Namaz kılmamanın hiç bir mazeretinin olamayacağını belirten Tokpınar, konuşmasında özetle şunları söyledi: "Namaz savaşta da olsa terkedilmez, Peygamberimizi (SAS) seviyorsak, sahabe efendilerimizi seviyorsak, onlara komşu olmak istiyorsak onların yaşadığı gibi yaşamalıyız. Ülkemizde yapılan anketler sonucu, halkımızın yüzde 75 inin beş vakit namaz kılmadığı tespit edildi. Yüzde yirmi beşimiz de huşu içinde namazlarımızı kılmıyoruz. Günde kırk kere okuduğumuz Fatiha Suresi nin anlamını bilmiyoruz. Namaz müminin miracı ve insanın, kendisini yaratan rabbine kulluğunun bir gereği. Namazsız bir iman sağlam olmaz. Namaz, kulun aciz ve biçare olduğunu, günde 5 defa haykırmasıdır. Şeytanın vesvesinden ötürü müminler, en çok sabah ve yatsı namazlarını kılmakta zorlanıyor. Namaz kılmamanın hiçbir mazereti olmaz ve namaz müminin günde 5 vakit Cenab-ı Allah la buluşması, onunla sohbet etmesidir. Müslüman, ahirette ilk olarak namazdan hesaba çekilecektir."
ANADOLU GENÇLİK MEKKE’NİN FETHİNİ KUTLADI
Yazar Cemil Tokpınar, ayrıca, günümüzde Peygaberimiz Hazreti Muhammed (SAV) in Gözümün nuru dediği namaza gereken önem ve hassasiyeti gösterilmediğini, Peygamberimizin (SAS) savaşlarda bile cemaatle namaz kıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Hastayım, vaktim yok, işlerim çok sıkışık gibi bahanelerle namaz terkedilmez. Namaz dinin direğidir; namaz kılmayan dininin direğini yıkmış olur. Savaşların en kritik anında Allah Rasülü (SAS) ve sahabe efendilerimiz namazı terketmemişlerdir."
Konferans bitiminde çekilen kura sonucu çok sayıda öğrenciye kur’anı kerim hediye edildi. Program sonunda ise Yazar Cemil Tokpınar, Sabah Namazına Nasıl Kalkılır?, Ömür Boyu Aşk 1-2, Peygamberimizin Diliyle Gençlik, İnanç ve Aksiyon, isimli kitaplarını imzaladı.
4 Eylül Kapalı Spor Salonu doldu taştı
4 Eylül Spor Salonu nda düzenlenen programa, Sivas Belediye Başkanı BBP li Doğan Ürgüp, İl Müftüsü Yusuf Şahin, Saadet Partisi İl Başkanı Dursun Coşar, Arakan Müslümanları Lideri Nurul İslam ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği programda, çok sayıda kişi ayakta kaldı.
Programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, tüm katılımcıların Mekke nin Fethi gününü kutladı. İşitme engellilerinde takip ettiği programda yapılan konuşmalar işaret diliyle de anlatıldı. Daha sonra katılımcılara Arakan Müslümanlarının yaşadığı zulmü anlatan sinevizyon gösterileri sunuldu. Programda konuşan Arakan Müslümanları Lideri Nurul İslam, "Dünyanın birçok yerinde partiler ile yılbaşı kutlanırken biz burada Mekke nin fethini kutluyoruz. Ben bu etkinlikte yer almaktan mutluluk duyuyorum" dedi.
Bu arada, sahne yanına bir turizm şirketi tarafından kurulan Kabe maketi dikkat çekti. Salonda ayrıca Saadet Partisi eski Genel Başkanı merhum Necmettin Erbakan ın da büyük ebatlardaki posterleri yer aldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla devam eden programda daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Kılıç, ‘Mekke’nin Fethi’ konulu konferansta katılımcılara hitap etti.
Programda sanatçı Yaşar Sancak’ın söylemiş olduğu ilahilere mevlevi ekibi sema gösterileriyle eşlik etti.
Yoğun ilgi sebebiyle çok sayıda kişi programı izleyebilmek için saatlerce ayakta beklemek durumunda kaldı.