Maltepe’de 7 Katlı Binada Korkutan Çökme: 10 Kişi Kurtarıldı, 2 Kişi Hayatını Kaybetti
Arama kurtarma çalışmalarında 10 kişi sağ olarak kurtarılırken, 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Olay, Cevizli Mahallesi Doğu Sokak’ta bulunan 7 katlı binada meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle binanın zemin üstündeki 3 katında çökme yaşandı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye, sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda aralarında 3 çocuğun da bulunduğu 10 kişi enkazdan sağ çıkarıldı. Göçük altında kalan diğer kişilerin durumuna ilişkin arama kurtarma çalışmaları sürdürülürken, olayda 2 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.
BİNA 1987 YILINDA İNŞA EDİLMİŞ
Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre binanın 1987 yılında inşa edildiği ve zemin artı 6 kat şeklinde yapıldığı belirtildi. Binanın zemin katının iş yeri, üst katlardaki 12 dairenin ise konut olarak kullanıldığı öğrenildi.
“BİNAMIZ ÇATLAKTI”
Çöken binadan sağ kurtarılan Tolga Gürpınar, binanın daha önce çatlak olduğunu ve zaman zaman sesler duyulduğunu söyledi.
Gürpınar, kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerle görüştüklerini ancak sürecin sonuçlanmadığını belirterek, “Kentsel dönüşümde müteahhitlerle görüşmüştük ancak sonuca bağlamamıştık. Keşke bağlasaydık. Binamız çatlaktı, ufak tefek çatır çatır ses duyuyordu komşularımız.” ifadelerini kullandı.
Olayla ilgili inceleme ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.