reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Malatya’ya Yeşil Bir Soluk: Kuzey Kuşak Yolu Peyzaj Çalışmaları Tamamlandı

Malatya’ya Yeşil Bir Soluk: Kuzey Kuşak Yolu Peyzaj Çalışmaları Tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen önemli projelerden biri olan Kuzey Kuşak Yolu’ndaki peyzaj çalışmalarının tamamlandığı duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılan yol, Malatya’nın ulaşım ağına önemli bir katkı sağlarken aynı zamanda şehrin yeşillenmesine de önemli ölçüde destek oldu.

KAYNAK: İHA

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kuşak Yolu Kudüs Caddesi’ndeki peyzaj çalışmalarını tamamladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti sırasında açılışı yapılan yolun orta refüjleri ve kaldırımlarına toplamda 2 bin 296 ağaç ve çalı grubu dikildi.

Malatya’nın ulaşım altyapısının konforlu ve kaliteli hale getirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, 13 kilometre uzunluğundaki Kuzey Kuşak Yolu, Sivas-Malatya ve Malatya-Elazığ karayollarını birbirine bağlıyor. Peyzaj düzenlemeleri çerçevesinde, Malatya Büyükşehir Belediyesi, orta refüjlere çeşitli ağaç, çalı ve bitki türleri dikti. Ayrıca, 4 bin 270 metrekare alanda rulo çim serimi yapılırken, kaldırımlara 288 Akçaağaç, 301 Fener Ağacı, 36 Tespih Ağacı, 93 Dişbudak ve 56 Gülibrişim Ağacı dikildi. Orta refüj ve kavşaklarda ise 173 Mavi Servi, 3 Mavi Ladin, 15 Hopsi, 100 Pittosporum, 110 Alev Çalısı gibi farklı bitki türleri yer aldı.

Proje kapsamında, ağaç ve çalı gruplarının sulaması için damlama sulama sistemi kurulacak.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...