reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Malatya’da deprem konutları yükseliyor

Malatya’da deprem konutları yükseliyor

Malatya’da deprem konutları yükseliyor

KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya’da, 9 bin 664 kalıcı konutun yapım süreci başladı.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TOKİ tarafından inşa süreci başlatılan konut alanlarında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Battalgazi ilçesine bağlı Bahçebaşı Mahallesi’nde 3. etapta 474 konutun inşaatının devam ettiği alanda açıklama yapan Çalık, kentte deprem felaketi sonrasında Battalgazi, Akçadağ, Yazıhan, Yeşilyurt ve Doğanşehir ilçelerinde belirlenen alanlarda depremzedeler için konutların yapım çalışmalarının başladığını, temelleri atılan konutların şehrin birçok yerinde zemin artı 3-4 katı geçmeyecek şekilde yükseldiğini belirtti.

Bahçebaşı Mahallesi’nde ihalesi yapılan konutların temellerinin de atıldığını dile getiren Milletvekili Çalık, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza bağlı TOKİ tarafından Bahçebaşı Mahallesi dediğimiz Gelinciktepe bölgesinde bugüne kadar 3 etap halinde toplamda 1799 çok katlı afet konutun ihalesi gerçekleştirildi, temelleri atıldı, hızlı bir şekilde inşaatlar yükseliyor. En geç 2024 yılının Ocak ayında hak sahiplerine teslim edilecek. 6 Şubat depremi sonrasında Malatya’mızda şu ana kadar 6 bin 864 çok katlı kalıcı konutun yapım sürecini başlattık. 2 bin 800 köy konutunun ihale sürecini başlattık. Malatya’da 70 bin konut ve 25 bin 344 köy evi inşa etmeyi planladık" dedi.

Milletvekili Çalık daha sonra Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında 679 konut ve 18 iş yerinin yapımının devam ettiği alanlarda incelemede bulundu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...