reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Gündem Ley ley limi limi ley

Ley ley limi limi ley

Uzun yıllar yapımı devam eden Deliktaş tünelinin tamamlanması sonucunda hız kazanan çalışmalar sonunda Kangal tren istasyonu hizmet vermeye başlamış durumda.

70’li yılların başında başlayan kırk yılı aşkındır devam eden ve Kangal ile tecer arasında bulunan deliktaş tünelinde yoğunlaşan çalışmalar sonunda tamamlanarak ilçemizdeki tren istasyonu hizmet vermeye başladı. ‘Yeni Kangal İstasyonu’ olarak faaliyete geçen istasyonda mavi tren başta olmak üzere doğu expres ve güney expres tren seferleri ile ilçemizden yolcu inip binmeye başlamış durumda.

İlçemizden geçen Tren seferlerin saatleri

Malatya istikametinden gelip Ankara yönüne giden mavi tren ilçemiz istasyonundan saat 18:20’de durak verirken aynı istikametten gelip İstanbul’a kadar giden doğu expres 20:50’de güney expres ise 22:00’de geçmektedir.

Sivas (yada Ankara ve istanbul) istikametinden gelen mavi tren Sivas’tan sabah saat 05:30’da, doğu expres 04:30, güney expres ise akşam üzeri saat 20:00’de ilçemize (malatya yönüne) hareket etmekte.

Kangal-Sivas arası 1 saat 10 dakika

Yukarda her iki yönden hareket saatlerini vermiş olduğumuz tren seferlerinde Kangal- Sivas arasının yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdüğü ifade ediliyor. Seferlerden haberdar olan ilçe sakinleri kırk yıl sonrada olsa hayallerine kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken tren yolculuğunu tercih edenlerin sayısının her geçen gün dahada artacağı ifade ediliyor.

Vatandaş sevinçli

Kangal istasyonunun işlerlik kazanması ilçe halkını sevindirmiş durumda. Özellikle belli saatten sonra Sivas’ gitmek için çevre yoluna çıkarak doğudan gelen arabaları beklemek zorunda kalan vatandaşlar ortalama iki saat aralıklarla üç trenin Sivas istikametine gidiyor olmasının büyük avantaj olduğu ifade ediliyor. Akşam saatlerinde Sivas’a gitmek için bekleyen vatandaşlardan bir kısmının düşüncelerini siz okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Murat Durmaz/Esnaf

Yolcu terninin ilçemizden geçtiğini duyduğumdan beri bir kaç gündür Sivas’a gitmek için treni tercih ediyorum. Gerçekten ilçemiz adına büyük bir özlem gerçekleşmiş oldu. Ben şahsen umduğumun üzerinde bir rahatlık gördüm. Hem fiyat hem rahatlık bakımından son derece avantajlı bir tercih. Ben uzun yıllar önce İstanbulda banliyö treneine binmiştim. aklımda takır tukur bir şey zannediyordum. Oysa şimdi son derece konforlu bir hal almış çok şaşırdım ve tren yolunun bu kadar gelişmiş olmasından ayrıca sevinç duydum. İlçemize gelen en güzel hizmet olarak değerlendiriyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Recep Sönmez/Emekli

İlçemiz için güzel bir hizmet. çoluk çocuk ailece yolculuk yapmak için çok ideal bir ulaşım aracı. Gece gündüz ister Sivas olsun ister Ankara İstanbıl olsun yürüyerek istasyona gidip gelebiliyoruz. Bu hizmetin ilçemiz insanları için büyük bir nimet olarak görüyorum. Şimdi bindik yaklaşık 70 dakika sonra Sivastayız, otobüsten daha çabuk varıyor yani Sivasa. . Ayrıca büyük şehirlerden malzeme getirecek esnaflarımız içinde önemli bir avantaj. Gecikmelide olsa tren istasyonunun faaliyete geçmesinden son derece memnunuz..

MEHMET ÇETİNTAŞ

TRAFİK DENETİM VE KOORDİNASYON MÜDÜRÜ

Çetintaş: Daha güzel olacak

TCDD Sivas trafik denetim ve koordinasyon müdürü Mehmet Çetintaş, yeni Kangal istasyonunun hizmet vermeye başladığını ve tren seferlerinin her geçen gün artarak ve daha düzenli olarak hizmet vereceğini ifade etti. Çetintaş, tren seferlerinin Kangal’dan geçiyor olmasının ilçeye sayılamayack kadar faydasının olacağını belirtti. Demiryollarının kendine has bir kültürünün olduğunu kaydeden Çetintaş, ilçe halkının gün geçtikçe demiryollarının avantajlarını daha yakından görme imkanına kavuşacağını söyledi. Sivas- Divriği arasına ‘raybüs’ seferlerininde gündemde olduğunu belirten Çetintaş, bununla birlikte standartı çok daha yüksek bir ulaşım hizmetine kavuşulacağını dile getirdi.

40 yıllık hikaye: Deliktaş Tüneli

1973 yılında temeli atılan Deliktaş Tüneli, 40. yılında tamamlanabildi.

Deneme seferlerine başlanılan tünelin yapım süresince, 6 cumhurbaşkanı görev yaptı, 22 kez el değiştiren başbakanlık koltuğunda 14 farklı başbakan oturdu. Sivas-Erzurum-Kars tren yolu güzergahının 47.5 kilometre kısaltılması ve yolun rampa kısımlarında trenlerin seyrini kolaylaştırmak amacıyla 15 Kasım 1973’te, Tecer mevkiinde bulunan Deliktaş Tüneli inşaatına başlanmıştı.

Fahri Korutürk’ün Cumhurbaşkanlığı, Naim Talu’nun Başbakanlığı döneminde yapımına başlanan tünel, tamamlanıncaya kadar 6 cumhurbaşkanı gördü, 22 kez el değiştiren başbakanlık koltuğunda 14 farklı başbakan oturdu. 17 Sivas Valisi gören tünelin yapımı başladığında bekçilik yapan Seyfettin Uğurlu’nun emekli olduğu, kendinden sonra bekçiliğe başlayan oğlunun da yakında emekli olacağı öğrenildi. Tünelde bugüne kadar 5 bin 330 kişi görev aldı, 8 işçi ise geçirdiği kazalar sonucu hayatını kaybetti.

Türkiye’nin en uzun demir yolu tüneli olduğu belirtilen Deliktaş Tüneli, aydınlatma sistemine sahip tek demir yolu tüneli olma özelliğini de taşıyor. 3,5 kilometrelik enerji nakil hattında 14?ü içeride 6?sı dışarıda olmak üzere 20 trafo, 285 armatör ve hareket sensörlü aydınlatma sistemi bulunuyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...