reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Kombi ustasının test yöntemi görenleri hayrete düşürüyor

Kombi ustasının test yöntemi görenleri hayrete düşürüyor

Tokat'ta bir kombi ustasının tamir ettiği kombileri test etmek için uyguladığı yöntem görenleri hayrete düşürüyor.

KAYNAK: İHA

Tokat'a kombi ustası Kadir Yazar'ın kombilerin testi için geliştirdiği yöntemler dikkat çekiyor. Tamir ettiği kombilerin alev odalarını test etmek isteyen Yazar, odaların içerisinde kahve ve yumurta pişiriyor.

10 yıldır mesleğini icra ettiğini belirten Yazar, test yönteminin insanlar tarafından hayretle karşılandığını belirtti.

Bu test yöntemi ilk olarak yorgunluk kahvesi yapma fikrinden bulduğunu belirten Yazar, arkadaşının 'Bir yumurta kır da gelip yiyelim' demesi üzerine test yöntemine yumurtayı da eklediğini söyledi.

"BU TEST YÖNETİMİNİ İLK DEFA GÖRENLER ŞAŞIRIYOR"

Yaptığı test yönteminin insanları hayrete düşürdüğünü belirten kombi ustası Kadir Yazar, "Ben kombi tamirine bir ağabeyimizin tavsiyesi üzerine başladım. Lise zamanlarımda okulu bıraktığım için ileriye dönük uzun yıllar yapabileceğim bir meslek arıyordum. Ardından bu mesleğe başladık.

Askerlik görevimi yapmadan önce bir yerde çalışıyordum, askerlik görevimi yaptıktan sonra kendi iş yerimi kurdum. Müşterilerimizin arıza yapan cihazlarını tamir etmek için gittiğimizde, bazı cihazları atölyede tamir etmek zorunda oluyoruz.

Cihazları burada tamir ediyoruz, ardından test ediyoruz. Cihazları alev haznesinden kontrol ettiğimiz için cihazın yanında olmamız gerekiyor, bırakıp gidemiyoruz. Cihaz test ederken aklıma bu alev haznesinde yorgunluk kahvesi yapma fikri geldi. Bütün önlemleri aldıktan sonra kendime bir yorgunluk kahvesi yaptım.

Ardından arkadaşıma bir video attım test aşamasında kahve yaptığıma dair, arkadaşım da bana bir yumurta pişir de gelelim dedi. Bende bu durumu denemek istedim. Arkadaşım yumurtanın tadına baktığında gayet güzel olduğunu söyledi.

Bu test yönetimini ilk defa görenler hayretle karşılıyor. Bu araç doğalgazlı olduğu için de herkes yapamaz, yapmamalı da bizim teknik bilgimiz var ve önemleri alıyoruz. İlk kahve yaptığımda personelime ikram ettim, onlarda bu duruma hayret etti.

Böylelikle hem cihazımızı test etmiş oluyoruz, hem de bize de makine başında zaman geçirecek bir iş oluyor. Bu test yönetiminin cihaza hiç bir zararı yok, ama dediğim gibi dikkatli olmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...