reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Kocasinan Belediyesi Ata Tohumları ve Tarımsal Üretimi Canlandırıyor

Kocasinan Belediyesi Ata Tohumları ve Tarımsal Üretimi Canlandırıyor

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün yürüttüğü deneme üretimlerinin yapıldığı bahçeyi ziyaret ederek, yerel tarımı ve ata tohumlarının sürdürülebilirliğini teşvik eden projeleri inceledi.

KAYNAK: İHA

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen deneme üretimlerinin gerçekleştirildiği bahçeyi ziyaret etti.

Tarımsal üretimi teşvik etmek ve yerel tohumların sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yeni ve farklı projeler ürettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar,

"Yeni çalışmamızla da ata tohumlarımızı yaşatıyor, geleceğe taşıyoruz"

dedi.

Şeker Mahallesi’nde, Bekir Yıldız Bulvarı ile Kayseri Şehir Hastanesi kavşağı yanında bulunan 7 bin metrekarelik alanda yürütülen deneme üretimini yerinde inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, yürütülen örnek projelerle hem tarımsal üretimi desteklediklerini hem de yerel tohumların korunmasına katkı sağladıklarını söyledi. Deneme üretimlerinin önemine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar;

"Kocasinan Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak, deneme üretimi gerçekleştirdiğimiz bahçemizdeyiz. Deneme üretiminden kastımız; bir tarafta Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte 1.350 kök erkenci kapya biber ekimi gerçekleştirdik. Bu çalışmayla amacımız, erkenci kapya biberin üretim sürecini çiftçilerimize öğretmek ve bu ürün aracılığıyla yeni bir ekonomik fırsat oluşturabilmektir. Bahçemizin diğer bölümünde ise coğrafi işaret tesciline sahip olan Gömeç fasulyesinin tohumlarını artırmak ve bu yerel değeri yaşatmak adına bir ekim gerçekleştirdik. Bu üretimle birlikte geleneksel ürünlerimizin, özellikle de ata tohumlarımızın korunarak gelecek nesillere aktarılması hedeflenmektedir. Günümüzde sanayi ve teknolojik üretim ön planda olsa da, tarımsal üretim ve geleneksel değerlerimiz ihmal edilmemelidir. Gömeç fasulyesinin birkaç yıl boyunca bu alanda ekimini sürdürerek tohum miktarını artırmayı ve sonrasında bölge çiftçilerimizin bu ürünü yeniden ekmesini sağlamayı planlıyoruz. Böylece hem Gömeç fasulyesinin hem de diğer ata tohumlarımızın üretimini artırarak tarımsal çeşitliliğimizi ve kültürel mirasımızı sürdürülebilir hâle getirmeyi amaçlıyoruz"

ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, hayata geçirdikleri bu örnek projeyle yalnızca tarımı desteklemediklerini, aynı zamanda yerel tohumlara can suyu vererek Anadolu’nun bereketli mirasını geleceğe taşıdıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...