reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Gündem KESOB ve İlçe Milli Eğitim'den Örnek İş Birliği: Gençlere Meslek Seçiminde Rehberlik

KESOB ve İlçe Milli Eğitim'den Örnek İş Birliği: Gençlere Meslek Seçiminde Rehberlik

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB)'nin iş birliğiyle hayata geçirilen "Meslek Tanıtım Toplantıları" projesi, Şehit Birol Mutlu Ortaokulu'nda gerçekleştirilen son etkinlikle başarıyla tamamlandı.

KAYNAK: İHA

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen Kocasinan ilçesindeki ortaokulların sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ’Meslek Tanıtım Toplantıları’nın sonuncusu Şehit Birol Mutlu Ortaokulu’nda düzenlendi.

Son meslek tanıtım toplantısına Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Çiçek, KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, Çelik Eşyacılar Odası Başkanı Mükremin Suludere, Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Mehmet Faruk Vural, Okul Müdürü Rasim Bozkurt, okul öğretmenleri ve sekizinci sınıf öğrencileri katıldı.

Toplantıda Birlik Başkanı ve Oda Başkanları, meslek hayatlarından ve hayat hikayelerinden örnekler vererek, başarı serüvenlerini öğrencilere aktardı ve tavsiyelerde bulundu. Konuşmaların ardından öğrenciler merak ettiği konuları başkanlara sorarak cevap aldı.

Program hatıra fotoğrafı çekinilerek sona erdi. KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, yaptığı değerlendirmede;

"Geçen yıl başladığımız meslek tanıtım toplantılarının sonuncusunu kalabalık bir şekilde gerçekleştirdik. Yüzlerce sekizinci sınıf öğrencileri ile bir araya gelip sohbet etme fırsatı bulduk, meslekleri tanıttık, öğüt verdik, Ahilik geleneğini anlattık. Çok verimli bir şekilde tamamladık. Mesleğe geri dönüş sürecinde önemli bir projeyi tamamlamış olmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Gelecek dönemde bu projeyi geliştirerek sürdürme niyetiyle gençlerimizin yarınlarına katkı sağlamaya devam etmek istiyoruz. Başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere, süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Programlarımıza katılım sağlayan başkanlarımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunuyor gençlerimize başarılar diliyorum"

dedi.

Protokol çerçevesinde toplamda 10 okulda yüzlerce sekizinci sınıf öğrencisiyle bir araya gelindi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...