reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Gündem Kayseri'yi Yeşil Bir Cennet Haline Getirme Planları: Başkan Çolakbayrakdar'ın Yalova ve Sakarya İncelemeleri

Kayseri'yi Yeşil Bir Cennet Haline Getirme Planları: Başkan Çolakbayrakdar'ın Yalova ve Sakarya İncelemeleri

Kayseri’nin yeşil dokusunu artırmak ve çeşitlendirmek amacıyla hafta sonu Yalova ve Sakarya’da incelemelerde bulunan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, şehirdeki yeşil alanların geliştirilmesi için önemli adımlar attıklarını duyurdu. Başkan Çolakbayrakdar, “Kayseri iklimine uyum sağlayacak bitkilerle daha yeşil ve yaşanabilir bir şehir için yeşil dokumuzu hem çeşitlendiriyor hem de genişletiyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hafta sonu Kayseri’nin yeşil dokusunu çeşitlendirmek ve artırmak amacıyla Türkiye’nin en büyük süs bitkisi yetiştiriciliği merkezlerinden biri olan Yalova ile Sakarya’da incelemelerde bulundu. Başkan Çolakbayrakdar,

“Kayseri iklimine uyum sağlayacak bitkilerle daha yeşil ve yaşanabilir bir şehir için yeşil dokumuzu hem çeşitlendiriyor hem de genişletiyoruz”

dedi.

Daha yeşil bir Kayseri için çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar,

“Mevcut parklara yeni bitki türleri ekleyerek biyoçeşitlilik sağlayacağız. Aynı zamanda şehrin farklı bölgelerinde yeni yeşil alanlar oluşturacağız. Şehrin farklı iklim ve toprak şartlarına uygun bitkiler seçilerek, sürdürülebilir bir yeşil doku oluşturulmasını amaçlıyoruz. Hedefimiz, Kocasinan’ı ve Kayseri’yi daha güzel ve daha yeşil bir hale getirmektir”

diye konuştu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı fidanlıkta 320’den fazla türde saksılı ağaç ve 450 binden fazla bitki kapasitesiyle bitkisel materyal temini açısından Türkiye’nin en büyük üretim ve lojistik üssü olduklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar,

“Kocasinan’ı değiştirmeye ve daha da güzelleştirmeye devam ediyoruz. Bir yandan ilçemizin dört bir yanına fidan ve ağaç dikerken, diğer yandan parklarımızı çeşitli bitkilerle rengarenk hale getiriyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz fidanlıklarımızda ağaç, çalı türü bitkiler ve mevsimlik çiçek üretimi yapmaktadır. Oruçreis ve Gömeç bölgesinde bitki üretim merkezi gibi çalışan ve altyapı ile yenileme çalışmalarının hızla devam ettiği fidanlıklarımız, toplam 50 bin metrekare alan üzerine kuruludur. Burada ağaç, çalı türü bitki, tıbbi ve aromatik bitki ile iç mekan çiçekleri olmak üzere toplam 450 binden fazla bitki yetiştirilmektedir. Ayrıca, 10 bin metrekarelik alana kurulu bitkisel harç üretim tesisinde günlük bin metreküp bitkisel harç üretimi yapılmaktadır. Hafriyat toprağından peyzaj alanları için verimli toprak üreten Toprak Üretim Tesisi, günlük bin metreküp üretim kapasitesine sahiptir. Fidanlıklarımızda yetiştirdiğimiz bitkilerle hem Kayseri’ye hem de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz. İlçe genelinde bahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimlerine uygun çiçeklendirme çalışmalarını yürütüyoruz. Sonbahar mevsimine yönelik hazırlıklarımız sürüyor. Çalışmalarımıza titizlik ve hassasiyetle devam ediyoruz”

ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin yeşillendirilmesi ve estetik güzelliğinin artırılması için çalışmaların artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...