reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Kayseri'ye Bölgesel SMA Tarama Laboratuvarı Talebi Gündemde

Kayseri'ye Bölgesel SMA Tarama Laboratuvarı Talebi Gündemde

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığıyla mücadelede önemli bir adım atılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yazılı bir soru önergesi sundu.

KAYNAK: İHA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, SMA hastalığına karşı yürütülen tarama programlarının etkin yürütülmesi için Kayseri’de bir Bölge SMA Tarama Laboratuvarı kurulmasını talep etti.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastalığına karşı yürütülen tarama programlarının yerelde daha etkin yürütülebilmesi amacıyla Kayseri’de bir Bölge SMA Tarama Laboratuvarı kurulmasının gerekliliğini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Ersoy, yazılı soru önergesinde; Kayseri’nin bölgesel laboratuvar kapasitesine sahip olduğu, numune gönderiminde yaşanan zaman kayıplarının önlenmesi ve yerel hizmet kapasitesinin artırılması gerekliliği vurguladı.

Baki Ersoy, SMA gibi hayati öneme sahip genetik hastalıklarla mücadelede sürecin hızlandırılmasının önemine dikkat çekerek, Kayseri’nin bu alanda bölgesel bir merkez haline gelmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...