reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Kayseri’nin İlk Avrupa-Stili Projesi: Çarşı Melikgazi Açılışına Gün Sayıyor

Kayseri’nin İlk Avrupa-Stili Projesi: Çarşı Melikgazi Açılışına Gün Sayıyor

Melikgazi Belediyesi, Kayseri’nin sembol değerlerinden biri olacak ve yalnızca Avrupa’da örnekleri bulunan, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan “Çarşı Melikgazi” projesinin tamamlanmasının ardından peyzaj çalışmalarına başladı.

KAYNAK: İHA

Melikgazi Belediyesi, Kayseri’nin sembol değerlerinden biri olacak, örnekleri yalnızca Avrupa’da bulunan, Türkiye’de ilk olma özelliği ile adından söz ettiren “Çarşı Melikgazi” projesini tamamlayarak peyzaj çalışmalarına başladı.

Kendine has mimarisiyle, dokusuyla Kayseri’nin imza eserlerinden biri olan Çarşı Melikgazi’nin, yıllar sonra da işlevini kaybetmeden vatandaşlara hizmet edeceğini, çok beğenileceğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Çarşı Melikgazi’deki çalışmaları inceleyerek şunları söyledi:

“Kayseri’nin, Melikgazi’nin belki de Türkiye’ye örnek olacak en önemli projelerinden bir tanesi: Çarşı Melikgazi. Gıda üzerine alışveriş yapılabilecek, yedi gün boyunca açık olacak, misafirlerinizin en iyi şekilde ağırlanacağı, meyve, sebze, et, baharat alacağı; hatta yemek yiyebileceği, aperatifler atıştıracağı çok güzel bir mekan. Örneği yalnızca Avrupa’da bulunan projemiz Türkiye’de ilk olacak. Kayseri’ye yakışacak çok güzel bir proje. İçinin çalışmaları tamamen tamamlandı; şimdi dış peyzajına başlıyoruz inşallah. 2025 yılı girmeden Çarşı Melikgazi’nin açılışını hep beraber yapmak istiyoruz. Gerçekten dokusuyla, mimarisiyle belki 50 sene, 100 sene sonra insanlar burada alışveriş yapıp, güzel bir eser olduğunu söyleyecekler. Akşamı ayrı güzel, hafta sonu ayrı güzel olacak. Çarşı Melikgazi, çeşitli etkinliklerin yapılacağı, canlı müziğin olacağı, el ürünleri pazarlarının, doğal ürün pazarlarının olacağı güzel bir mekan. Melikgazi’mize, Kayserimize, ülkemize inşallah hayırlı olsun. Açılışına tüm Türkiye’den misafirlerimizi davet edeceğiz. Burası Kayseri’ye ve Melikgazi’ye yakışacak en önemli sembol, imza eserlerden bir tanesi oldu. İnşallah Cenab-ı Allah açılışını da hep birlikte yapmayı nasip etsin. Hayırlı olsun inşallah.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...