reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Kayseri’de okul müsabakalarında bir ilk: Karakucak Güreş Müsabakaları başladı

Kayseri’de okul müsabakalarında bir ilk: Karakucak Güreş Müsabakaları başladı

Kayseri’de okul müsabakalarında bir ilk: Karakucak Güreş Müsabakaları başladı

KAYNAK: İHA

Kayseri’de okulların katılımıyla düzenlenen müsabakalara ilk defa karakucak güreşi de eklendi. Öğrenciler, rakiplerini mindere sermek için ter dökerken, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakcı, "Türk sporunun ve güreşinin altyapısı olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kayseri’de her eğitim öğretim yılında onlarca branşta düzenlenen okullararası spor turnuvalarına bir yenisi daha eklendi. Güreşin gençler arasında yayılmasını sağlamak amacıyla bu yıl ilk kez Karakucak Güreş Müsabakaları gerçekleştirildi. Etkinlik, turnuvaya katılan öğrencilerin rakipleriyle minderde kıyasıya rekabetine sahne oldu.

"Türk sporunun ve Türk güreşinin altyapısı olmaya devam edeceğiz"

İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kayseri’de sportif anlamda çok yoğun çalışmaların ve gelişmelerin olduğunu söyleyerek, "Birçok branşı hızlı bir şekilde spor yapmaya, okul sporların da bu işi heyecanla sürdürmeye aday çocuklarımız nezdinde gerçekleştiriyoruz. Bugün itibariyle de başta geleneksel spor dalları içerisinde olan ve bir federasyon bünyesinde bütünleşen güreş, kısa şalvar güreşi, karakucak güreşi gibi branşları da inşallah çalışmalarımız içerisinde sürdürüyoruz. Okullar arası müsabakalar nezdinde de başlattık. Hedefimiz bizim buralarda da geleneksel spor dalları olarak çocuklarımıza ve gençlerimize bu branşı yaygınlaştıracağız. Antrenörlerimiz ve eğitmenlerimiz var. Bizi biz yapan değerler, kadim medeniyetimizin özellikleri içerisinde bulunan sportif ve kültürel tüm etkinlikler de var olmamız için yaptığımız çalışmalar. Bizim de geleneksel sporu daha öne çıkaracak ve Türk milletinin en büyük şiarı güreşin altyapısı olan ve bu altyapı da Kayseri’de ilçeleriyle birlikte geçmişte de önemli bir yer tutan karakucak güreşleri başta olmak üzere diğer güreş çeşitlerini de ilimizde yaygınlaştıracağız. Bunda da ne gerekiyorsa çalışmalarımızı yaptık. Daha fazla sporcularımızı burada buluşturacağız. Bu konuda da Türk sporunun ve güreşinin altyapısı olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...