reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Kayseri'de Afet Bilinci Zirvesi: AFAD ve Büyükşehir'den Önemli Adımlar

Kayseri'de Afet Bilinci Zirvesi: AFAD ve Büyükşehir'den Önemli Adımlar

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle düzenlenen "Afet Farkındalık ve Müdahale Sempozyumu", afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve toplumsal bilinci artırmanın önemini vurguladı.

KAYNAK: İHA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen ’Afet Farkındalık ve Müdahale Sempozyumu’nda konuşan AFAD Kayseri İl Müdürü Rifat Genç;

"Afetin her zaman ve her yerde olacağını biliyorsak, o zaman tek yumruk olarak bizim buna cevap vermemiz gerekir"

dedi.

Erciyes Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyum; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sempozyumun açılışında konuşan AFAD İl Müdürü Rifat Genç;

"Afetin her zaman ve her yerde olacağını biliyorsak, o zaman tek yumruk olarak bizim buna cevap vermemiz gerekir. Öncesinde yapmamız gereken birçok faaliyetler var. İşte bunlardan bir tanesi de gönüllülük ve akreditasyon çalışmaları. Kapasitemizi artırmak çok kıymetli. İl ve ilçe belediye başkanlarımızın çok büyük destekleri var. Bu destekler bizler için gerçekten çok önemli" dedi. Genç, Destek AFAD Gönüllüleri’ne sürekli arama kurtarma, saha eğitimi, ilk yardım ve insani yardım gibi eğitimler verdiklerini de sözlerine ekledi. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, programda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlarken; "Bugünkü program çok anlamlı. Her zaman afetlere hazır olacağız. Krizin içindeki insan krizi yönetemeyeceği için biz depremde kardeş belediye olduk. Doğal afetler her zamanla bizimle olacak. Bu çalıştay bir kitap haline dönüşünce temel el kitabımız olacak." şeklinde konuştu. Başkan Yalçın depremle ilgili yaptıkları çalışmalardan bahsederek; "Başakpınar civarında afet yaşam merkezi diye 100 konteynerlik bir alan yapıyoruz. AFAD ile koordine halindeyiz. İnsanların hemen sığınabilecekleri bir alan olacak. Elbistan’da 300 konutluk yaşam merkezini yaptık ancak burada bundan daha fazlasına ihtiyaç olduğunu gördük. Büyük parklarımıza içerisinde tıbbi ve yaşam malzemelerinin bulunduğu konteynerler yerleştirdik. Bütün parklarımıza bunları yaygınlaştırıyoruz"

ifadelerini kullandı.

Sempozyumda konuşan Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz ise yaşanabilecek her türlü afet olaylarına karşı da hazır olunması gerektiğini belirterek;

"Bu başta bizler için bir sorumluluk. Millet olarak da hassasiyeti diri tutmak zorundayız. Son yıllarda ülke olarak her tür afeti yaşadık. Hepsinin üstesinden de geldik. Biz güçlü bir devlet ve güçlü bir milletiz"

diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından eğitimleri başarıyla tamamlayan Destek AFAD Gönüllüleri’ne sertifika ve kimlikleri verildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...