reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Kayseri Talas'ın Kültür Turizmine Büyük Katkı: Üç Müze 400 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Kayseri Talas'ın Kültür Turizmine Büyük Katkı: Üç Müze 400 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'ın vizyoner liderliğinde hayata geçirilen üç önemli müze, Turizm Haftası'nda bölge kültür turizmine sunduğu değerli katkıyla ön plana çıkıyor.

KAYNAK: İHA

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın öncülüğünde hayata geçirilen üç önemli müze, Turizm Haftası’nda kültür turizmine sağladığı katkıyla öne çıkıyor. Açıldıkları günden bu yana yoğun ilgi gören müzeler, toplamda 400 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayarak bölge turizmine yeni bir soluk kazandırdı.

14 ay önce kapılarını açan Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi, kısa sürede 150 binin üzerinde ziyaretçiye ulaşarak tarih meraklılarının gözdesi oldu. Milli mücadele ruhunu yaşatan müze, interaktif sunumları ve etkileyici atmosferiyle dikkat çekiyor.

Bir yıl önce hizmete giren Su Medeniyetleri Galerisi ise 160 bini aşan ziyaretçi sayısıyla bölgenin en çok ilgi gören kültürel duraklarından biri haline geldi. Anadolu’da suyun medeniyetlere etkisini anlatan galeri, suya dair farklı içerikleriyle öne çıkıyor.

Talas Belediyesi’nin kültürel mirasa verdiği önemin bir diğer örneği olan Tıpkıbasım Kur’an-ı Kerim Sergisi, son 3 yılda 100 binden fazla kişi tarafından ziyaret edildi. Osmanlı dönemine ait nadide eserlerin tıpkıbasım örneklerinin yer aldığı sergi, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Başkan Yalçın’dan müzelere davet

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Talas olarak kültür ve turizmi bir araya getiren projelere büyük önem veriyoruz. Bu müzeler sadece geçmişi hatırlamakla kalmıyor, aynı zamanda gelecek nesillere aktarılacak önemli bir mirası da barındırıyor. Turizm Haftası vesilesiyle tüm vatandaşlarımızı bu değerli eserlerle buluşmaya davet ediyoruz."

Talas Belediyesi, tarih ve kültürü gün yüzüne çıkaran projeleriyle bölge turizmine katkı sunmaya ve kültürel değerleri yaşatmaya devam ediyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...