reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Kayseri Melikgazi'de 'Salça Günleri' İle Gelenek Yaşıyor: Vatandaşlardan Tam Not

Kayseri Melikgazi'de 'Salça Günleri' İle Gelenek Yaşıyor: Vatandaşlardan Tam Not

Melikgazi Belediyesi'nin sekiz yıldır büyük bir başarıyla sürdürdüğü 'Salça Günleri' etkinliği, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, geleneksel salça yapımını modern bir hizmete dönüştüren bu etkinliği yerinde incelemek üzere Melikgazi’deki Salça Kaynatma Alanını ziyaret etti.

KAYNAK: İHA

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler; Melikgazi Belediyesi’nin büyük ilgi gören etkinliği Salça Günleri kapsamında Mimarsinan Mahallesi Evliyalar Parkı’nda hizmet veren salça kaynatma alanını ziyaret etti.

Melikgazi’de Belsin, Eskişehir Bağları, Mimarsinan Mahallesi olmak üzere 3 farklı bölgede Salça Günleri etkinliği gerçekleştirerek binlerce vatandaşa hizmet sağladıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler’in ziyaretine eşlik ederek hizmet hakkında bilgilendirdi. Salça kaynatma alanlarında 1,5 ay boyunca, 150 çalışanla, 7/24 hizmet ettiklerini belirten Başkan Palancıoğlu,

"Vekilimizi Mimar Sinan Evliyalar Bölgemizde Salça Günleri’nde misafir ettik. Sekiz yıldır vatandaşlarımızı bu güzel etkinlikle buluşturuyoruz. Mimar Sinan Evliyalar Bölgesi, Eskişehir Bağları ve Kocatepe Mahallesi olmak üzere Melikgazi’nin üç bölgesinde 1,5 ay boyunca 150 personelimizle, 24 saat boyunca bu hizmeti veriyoruz. Vatandaşlarımız bu hizmetimizden hakikaten çok memnun. Her sene 3.500-4000 aile bu hizmetten yararlanıyor ve hepsi de gayet memnunlar. Piknik havasında sucuklar yapılıyor, patatesler közleniyor. Daha serin olması için vatandaşlarımız özellikle geceyi tercih ediyorlar; ama gündüz de alanımız tamamen dolu oluyor. Rezervasyon sistemi ile çalışıyor arkadaşlarımız. Tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok meşakkatli, zor bir süreç. Bir belediyenin 1,5 ay boyunca 150 personelle 7/24 hizmet vermesi Türkiye’de nadir olan olaylardan bir tanesi. Bahçelerde, evlerin altında yapılıp is, pis, gürültünün olduğu bir ortamdan, çok nezih, güzel bir ortama taşınarak bu sorunu da çözmüş olduk. Sekiz senedir devam ediyor, inşallah bundan sonra da artarak devam edecek. Sayın Vekilimize ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum"

dedi.

2025 Aile Yılında, salça kaynatma etkinliğine bütün ailenin dahil olmasının son derece güzel olduğu belirten AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler Başkan Palancıoğlu’na teşekkür ederek şunları söyledi;

"El yapımı, ev yapımı salçanın öyle kolay yapılmadığını gördük bir kez daha. Başkanımız her ne kadar bunu kolaylaştırmış olsa da buradaki bu sistemle, gerçekten emek istiyor. 8 saat kaynıyormuş bu salçalar. Bakır kazanlarda kaynıyor, bakır kazanlar sürekli kalaylanıyor, buradaki 150 personeliniz gördüğüm kadarıyla domatesin kesiminden doğramasına, yıkamasına kadar bütün vatandaşımıza hizmet veriyor. Müthiş bir hizmet gerçekten, emek işi. Bir taraftan da bir aile dayanışması gördüm. Aile yılında burada böyle bir aile işinin, birlikte bir salça kaynatma etkinliğine bütün ailenin dahil olması son derece güzel. Gece biraz daha serin olması da işi herhalde kolaylaştırabilir; ama emek isteyen bu el yapımı salçayı Başkanımız kolaylaştırmış, vatandaşımıza da büyük bir hizmet sunmuş. Ben de teşekkür ediyorum, burada görmekten de mutlu oldum. Herkes çok memnun. Hatta beşinci kez gelen, üçüncü kez gelen herkes çok memnun. Bu büyük hizmet olmuş. Sağ olun."

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...