reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Kayseri Erciyes, Yeni Yatırımlarla Kış Turizminde Zirvede!

Kayseri Erciyes, Yeni Yatırımlarla Kış Turizminde Zirvede!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde Türkiye’nin en büyük kayak merkezlerinden biri haline gelen Erciyes, yeni sezon için tüm hazırlıklarını tamamladı. 3917 metre yüksekliğiyle İç Anadolu Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Erciyes, 154 adet son teknoloji suni kar makinesiyle saatte 3880 metreküp kar üreterek kayakseverlere kesintisiz kış sporları deneyimi sunuyor.

KAYNAK: İHA

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin ve İç Anadolu Bölgesi’nin en yüksek dağı olan 3 bin 917 metre rakımlı Erciyes’te kış turizmi kapsamında yeni sezon hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, 154 suni kar makinesinin saatte 3 bin 880 metreküp kar ürettiğini ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.’nin stratejik yatırımları sayesinde Erciyes Kayak Merkezi, sadece yerel ekonomiye değil, aynı zamanda bölgenin marka değerine de önemli katkılar sunuyor. Kayseri’nin dağ turizmindeki merkezi olan Erciyes, 112 kilometre uzunluğunda 41 kayak pisti ve 19 mekanik tesisiyle Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olarak dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes’te yeni sezona hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, şehrin kış turizmi alanındaki vizyonunu paylaştı.

Erciyes, rekor ziyaretçi sayısına ulaştı

Başkan Büyükkılıç, Erciyes’in geçtiğimiz yıl ziyaretçi rekoru kırdığını hatırlatarak,

“Geçtiğimiz sezonu 22 Aralık 2023 tarihinde açan Erciyes Kayak Merkezi’miz, 7 Nisan 2024 tarihine kadar 2 milyon 500 bin misafiri ağırlayarak tüm zamanların ziyaretçi rekorunu kırdı. Bu büyük başarı, Kayseri’nin, kayak ve dağ turizmi alanında ne denli önemli bir merkez haline geldiğini bir kez daha göstermiştir”

dedi.

Yeni sezonda, daha fazla yerli ve yabancı turisti ağırlamayı hedeflediklerini kaydeden Büyükkılıç,

“Erciyes’imiz turizmdeki gelişimini konaklama alanında da sürdürüyor. Şu an 15 oteli bulunan Erciyes Kayak Merkezi’nde, bu sezon 2 yeni otel daha faaliyete geçecek ve toplamda 17 otel olacak. Yatak kapasitesi 3 bin 200’e ulaşacak. Ayrıca, bölgedeki 3 otelin inşaatı devam ediyor ve bu yatırımların tamamlanmasıyla Erciyes, Kayseri’nin kış turizmindeki cazibe merkezlerinden biri haline gelecek”

diye konuştu.

Suni karlama sistemi ile Erciyes kışa hazırlanıyor

Başkan Büyükkılıç, Erciyes’in sadece mekanik tesisleri ve kayak pistleriyle değil, aynı zamanda suni kar üretme sistemleriyle de dikkat çektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Erciyes A.Ş., kayak pistlerini karla kaplama çalışmalarına başladı. Bu yıl, 154 suni kar makinesi saatte 3 bin 880 metreküp kar üretiyor. Şu ana kadar sadece 2 günde toplam 21 bin 913 metreküp kar üretildi. Kar ezme araçları da üretilen karları dağıtırken, pistlerin yüzde 60’ı suni karlama ile katlanıyor. Tüm Türkiye’nin kış turizmi için stratejik bir merkez haline gelen Erciyes, ulusal ve uluslararası alanda daha fazla tanınacak ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacak.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,

“Erciyes Kayak Merkezi, sadece Kayseri’miz için değil, tüm Türkiye için önemli bir değer. Yeni sezon tüm kayak severlere heyecan verici bir tatil imkânı sunacak. Erciyes, kayakçılar ve doğa severler için her zamankinden daha çekici bir destinasyon olacak”

diye sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...