reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden Dolandırıcılık Uyarısı: "Adımızı Kullanarak Para İsteyenlere İtibar Etmeyin!"

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden Dolandırıcılık Uyarısı: "Adımızı Kullanarak Para İsteyenlere İtibar Etmeyin!"

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, son dönemde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları acil bir uyarıyla dikkatli olmaya çağırdı. Kötü niyetli kişi veya grupların, belediye, kurum, kuruluş ve yöneticilerinin isimlerini kullanarak "hayır işleri" bahanesiyle para talep ettiği yönündeki şikayetlerin artması üzerine harekete geçildi.

KAYNAK: İHA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, belediyeler ve kurum, kuruluşlar ile yöneticilerinin ismini anarak, hayır işlerinde kullanılmak üzerinde para talep eden, dolandırıcılık girişiminde bulunan art niyetli kişiler konusunda vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Büyükşehir Belediyesi, son günlerde art niyetli belediyeler ve kurum, kuruluşlar ile yöneticilerinin isimlerini anarak, hayır işlerinde kullanılma bahanesiyle vatandaşlardan para talep ettiği yönünde şikâyetlerin artması üzerine bir uyarı yayımladı.

Vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarının vurgulandığı açıklamada, belediyeler ve kurum, kuruluşlar ile yöneticilerinin hiçbir şekilde ve hiç kimseden herhangi bir nedenle para talebinde bulunmalarının söz konusu olamayacağı ifade edilerek, bu tür taleplerde bulunan kişilerin tek amacının, insanların duygularını istismar ederek dolandırıcılık yapmak olduğu vurgulandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan uyarıda, vatandaşların dolandırıcılık mağduru olmaması için bu tür kişi ya da kişilere itibar etmemeleri ve bu tür bir taleple karşılaşmaları halinde durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeleri gerektiği önemle duyuruldu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...