Kısa bir süre önce zemin betonu atılan Hafızlık Eğitim Merkezi için bir araya gelen ilçe müftüsü Fazlı Mutlu ve çok sayıda genç 15 Ağustos Perşembe günü yapılacak olan temel atma töreni öncesi değerlendire toplantısı yapıldı. Yapılan bu hayırlı hizmete tam destek veren Kangallı gençler müftü Mutlu ve proje koordinatörlerine tam destek verdi.
Şehit Üzeyir Gençdoğmuş çay bahçesinde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya müftü Mutlu’nun yanısıra çalışmaya öncülük eden isimlerden Mehmet Kurugöllü, bayram vesilesiyle memleketi Kangal’da bulunan gazetemiz yazarlarından Sabri Gültekin, hafızlık eğitim merkezinin yapıldığı zafer mahallesi ve gürsel mahallesinde ikamet eden çok sayıda genç katıldı.
Toplantıda kısa bir konuşma yapan ilçe müftüsü Fazlı Mutlu, ilçede yapılan çalışmaları özetleyerek hafızlık eğitim merkezinin şu ana kadar yapılan çalışmnaları taçlandıracak bir hizmet olduğunu ifade etti. Projeye tahminlerinden daha fazla bir sahiplenme olduğunu belirten müftü Mutlu, özelli,kle gençlerden çok olumlu katkılar gördüklerini söyleyerek gösterilen bu duyarlılık için takdir ve teşekkürlerini dile getirdi.
Daha sonra söz alan proje koordinatörlerinden ve inşaatın temel aşamasını üstlenen Mehmet Kurugöllü, mahalle halkı başta olmak üzere ilçe halkının göstermiş olduğu destek ve duyarlılık için teşekkür etti. İlçe ve ülkenin geleceği olan gençlerin konuya göstermiş olduğu ilginin ise ayrı bir güzellik olduğunu kaydeden Kurugöllü, bu projenin hayata geçmesiyle ilçenin manevi anlamda çok önemli kazanımlar elde edeceğini dile getiridi.
Programda misafir katılımcı olarak bulunan Sabri Gültekin ise konuşmasına alak suresinin ilk 5 ayetinin mealini okuyarak başladı.
1.Yaratan Rabbin adıyla oku.
2.O, insanı bir alak tan yarattı.
3.Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir;
4.Ki O, kalemle (yazmayı) öğretendir.
5.İnsana bilmediğini öğretti.
Yapımına başlanan hafızlık eğitim merkezinin ilçe için çok önemli bir hizmet olacağını belirten Gültekin, bu çalışmalara öncülük eden insanların gelecek nesiller tarafından takdir hisleriyle hayırla yadedileceğini söyledi. Hayırlı bir işe destek vermenin o işi yapmış gibi sevap ve ecir kazanacağını kaydeden Gültekin, Müftü Beyin şahsında bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Toplantıya katılan gençlerde söz alarak ilçeye yapılan bu ve benzeri hayırlı çalışmalara her zaman destek olacaklarını ifade ettiler.