reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Gündem Kangal’dan 6 Fen Lisesi

Kangal’dan 6 Fen Lisesi

Kangal’dan 6 fen lisesi öğrencisi çıktı. Önceki yıllara oranla daha fazle fen lisesi öğrencisinin çıktığı gözlenen ilçemizde SBS anlamında başarılı bir tablonun çıktığı söylenebilir.

Kangal’dan 6 Fen Lisesi

Kangal’dan 6 fen lisesi öğrencisi çıktı. Önceki yıllara oranla daha fazle fen lisesi öğrencisinin çıktığı gözlenen ilçemizde SBS anlamında başarılı bir tablonun çıktığı söylenebilir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün verilerine göre bu yıl itibarıyle merkaz ve beldelerinde bulunan 11 ilköğretim okulundan toplam 367 öğrencinin başvurduğu SBS sınavlarında 6 fen lisesi, 17 anadolu öğretmen lisesi, 89 anadolu lisesi, 96 öğrenci ise çeşitli meslek liselerin eyerleşmiş oldu. Toplam kazanan öğrencilerin okullara göre yüzdelik oranlarında ilgimç bir tablo ortaya çıktı. Yerleşme oranı bakımından Havuz (%92), Kuşkayası (%79) ve Alacahan (%73) ilköğretim okullarının ön e çıktığı görülürken ilçe merkezinden ise Atatürk (%94), Ayhan Erkan (%69), Kongre (%50), YİBO (%47), Mhmet Salih Şirin (%38), Cumhuriyet (%38), 75. Yıl (%29) olarak gerçekleşti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Erol Pala önceki yıllar baz alındığında bu yıl itibarıyla ilçe genelinde daha başarılı bir tablo ortaya çıktığını, bununda memnuniyet verici bir durum olduğunu belirtti. Yeni atanan öğretmenler konusunada değinen Pala, geçen yıl çok sayıda ücretşi öğretmenle boş dersler doldurulmaya çalışılırken yapılan yeni atamalar neticesinde ücretli öğretmen sayısının daha az olacağını söyledi.

Okulların açılmasına üç hafta gibi kısa bir süre kaldığını belirten Pala 2011-2012 öğretim yılını olabildiğince eksiksiz geçirme ümidiyle başarılı bir eğitim öğretim sezonu teminnisinde bulundu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...